05/10/2023 05/10/2023 Συνάντηση με τον Καθολικό Πατριάρχη της Ασσυριακής Εκκλησίας της Ανατολής Mar Awa Γ’ είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και την συνοδεία του τονίζοντας ότι «έρχεστε σε μία περίοδο αρκετά δημιουργική» κάνοντας αναφορά στις εργασίες της ΔΙΣ και της Ιεραρχίας, καθώς και «στην προετοιμασία...
05 Οκτωβρίου, 2023 - 13:30
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2023 - 13:43

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Τα προβλήματα τα καθημερινά στην Ευρώπη, απαιτούν οι Εκκλησίες να ανοιχτούν περισσότερο προς τον κόσμο”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: “Τα προβλήματα τα καθημερινά στην Ευρώπη, απαιτούν οι Εκκλησίες να ανοιχτούν περισσότερο προς τον κόσμο”

Συνάντηση με τον Καθολικό Πατριάρχη της Ασσυριακής Εκκλησίας της Ανατολής Mar Awa Γ’ είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Πατριάρχη και την συνοδεία του τονίζοντας ότι «έρχεστε σε μία περίοδο αρκετά δημιουργική» κάνοντας αναφορά στις εργασίες της ΔΙΣ και της Ιεραρχίας, καθώς και «στην προετοιμασία της εορτής ενός μεγάλου γεγονότος, του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων του περιοδικού Θεολογία».

Σημείωσε, ακόμη, ότι «τα προβλήματα τα καθημερινά, εδώ, στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, απαιτούν οι Εκκλησίες να ανοιχτούν περισσότερο προς τον κόσμο, το ενδιαφέρον μας να είναι για όλα τα ανθρώπινα προβλήματα».

“Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν”

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και τόνισε ότι βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή την συμπλήρωση 100 ετών παρουσίας των Ασσυρίων στην χώρα και συγκεκριμένα στην Αθήνα. Έκανε αναφορά για το μεταναστευτικό και μίλησε για τα κοινά των δύο λαών τονίζοντας ότι «είμαστε πιο κοντά από ό,τι φαίνεται τόσο στην ιστορία, όσο και στην θρησκεία. Είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν».

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο ταξίδι του από το Λίβανο στη Συρία και εξέφρασε την συγκίνηση του από τον πόνο που είδε στα πρόσωπα των ανθρώπων. «Ως Εκκλησία προσπαθούμε όσο είναι δυνατόν και από όπου μπορούμε και εμείς, να συμπαρασταθούμε. Και θα βοηθήσουμε στον τομέα της φιλοξενίας, των σπουδών, ακόμη και στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι έρχονται στην χώρα» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Τον Πατριάρχη και τα μέλη της αντιπροσωπείας συνόδευε ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης, ενώ στην συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος.

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων