08/05/2019 09/05/2019 “Νομίζω ότι είναι ένας σταθμός στη ζωή της Μητροπόλεως της Νέας Ιωνίας” δήλωσε αποκλειστικά στην κάμερα του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ορθοδοξία” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον θεμέλιο λίθο όσον αφορά στην έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του “Ιωνικού Κέντρου” που έθεσε σήμερα...
08 Μαΐου, 2019 - 21:21
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2019 - 15:24

Αρχιεπίσκοπος: “Σταθμός στη ζωή της Νέας Ιωνίας το “Ιωνικό Κέντρο”

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος: “Σταθμός στη ζωή της Νέας Ιωνίας το “Ιωνικό Κέντρο”

“Νομίζω ότι είναι ένας σταθμός στη ζωή της Μητροπόλεως της Νέας Ιωνίας” δήλωσε αποκλειστικά στην κάμερα του Διεθνούς Πρακτορείου Εκκλησιαστικών Ειδήσεων “Ορθοδοξία” και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο περιθώριο της εκδήλωσης για τον θεμέλιο λίθο όσον αφορά στην έναρξη των εργασιών ανοικοδόμησης του “Ιωνικού Κέντρου” που έθεσε σήμερα πριν από λίγη ώρα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ παρουσία, όπως προαναφέρθηκε, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ Ιερωνύμου και της Περιφεριάρχη κ. Ρένας Δούρου. Πρόκειται για ένα έργο (σ.σ. “Ιωνικό Κέντρο”) που θα αλλάξει και θα αναβαθμίσει την πόλη της Νέας Ιωνίας.

Δείτε την αποκλειστική δήλωση του Αρχιεπισκόπου στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία”:

“Είναι μία ιστορική στιγμή για τη Νέα Ιωνία, γίνεται ένα έργο το οποίο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της περιοχής σε όλα τα επίπεδα” είπε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ. Δείτε τη δήλωσή του στην κάμερα του Πρακτορείου “Ορθοδοξία”.

 

Το «Ιωνικό Κέντρο», ένα πολυδιάστατο σημείο αναφοράς με προτεραιότητα στο «πράσινο» και το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την αναψυχή χιλιάδων νέων ξεκινά να οικοδομείται.

Το «Ιωνικό Κέντρο» αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη διετία και θα αποτελέσει ένα θεματικό πάρκο εντός του αστικού ιστού με κύριο στοιχείο την αναφορά στον Μικρασιατικό Ελληνισμό.

Στην μεγάλη του έκταση θα δημιουργηθεί ένας χώρος λατρείας, παιδείας, ιστορικής μνήμης, εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, αναψυχής, ψυχαγωγίας και πολιτισμού. Ένα σημείο που θα φιλοδοξεί να καταστεί τόπος αναφοράς για την ευρύτερη τοπική κοινωνία, με χώρο πρασίνου που θα καλύπτει το 70% της συνολικής επιφάνειας του έργου.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων