31/03/2022 31/03/2022 Μαθητές και μαθήτριες από το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας επισκέφθηκαν σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον Διευθυντή του Σχολείου και εκπαιδευτικούς. Ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Ζαχαράκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και την συνάντηση τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του...
31 Μαρτίου, 2022 - 14:51
Τελευταία ενημέρωση: 31/03/2022 - 14:53

Αρχιεπίσκοπος: Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας προσφέρει γερά θεμέλια

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος: Το Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας προσφέρει γερά θεμέλια

Μαθητές και μαθήτριες από το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας επισκέφθηκαν σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον Διευθυντή του Σχολείου και εκπαιδευτικούς.

Ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Ζαχαράκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και την συνάντηση τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Σχολείου, που γίνεται δεκτό από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την χρηματοδότηση της τριήμερης εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών στην Αθήνα και στην Τήνο και αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή και προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Κατόπιν, ο πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου, μαθητής της Γ´ Λυκείου, Γιώργος Κατσαντώνης, εκπροσωπώντας όλους τους μαθητές εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση για την συνάντηση αυτή και κάλεσε τον Μακαριωτατο να εύχεται υπέρ του Σχολείου.

Από την πλευρά του και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος εξέφρασε την χαρά του, που το Σχολείο επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Μακαριώτατο. Μίλησε για τους μαθητές τονίζοντας πως «έχουν την επιθυμία να πάρουν μία ορθόδοξη εκπαίδευση και να μαθητεύσουν στον ορθόδοξο εκκλησιαστικό πολιτισμό, που είναι ο πολιτισμός της προσφοράς, της επικοινωνίας, της μοιρασιάς, του ενδιαφέροντος για τον άλλον άνθρωπο, της συνεργασίας και της συλλογικότητας». Ευχαρίστησε, επίσης, τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε αυτήν την τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη, καθώς και για την άριστη συνεργασία που έχουν.

Κατόπιν, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος, τον Διευθυντή του Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς, αλλά και όλα τα παιδιά για την επίσκεψη, η οποία, όπως δήλωσε, του προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά. Αναφέρθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Σχολείου, αλλά και στην σημαντική προσφορά του στην εκπαίδευση, τονίζοντας ότι προσφέρει γερά θεμέλια. Κάλεσε, ακόμη, τους μαθητές και τις μαθήτριες να είναι πιστοί στα καθήκοντά τους, να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και να διαβάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία, όχι μόνο θρησκευτικά, αλλά και όποια βιβλία τους προτείνουν οι καθηγητές τους.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων