06/01/2021 06/01/2021 Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η Θεία Λειτουργία για την εορτή των Θεοφανείων. Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ακολούθως τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. “Του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες...
06 Ιανουαρίου, 2021 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 06/01/2021 - 10:50

“Του χρόνου να εορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες”

Διαδώστε:
“Του χρόνου να εορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες”

Προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου τελέστηκε σήμερα το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η Θεία Λειτουργία για την εορτή των Θεοφανείων.

Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ακολούθως τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

“Του χρόνου με υγεία ενωμένοι όλοι μαζί να γιορτάσουμε κάτω από άλλες συνθήκες και να νιώσουμε ελεύθεροι το μεγαλείο της πίστης μας, της ορθοδοξίας, της παράδοσης”, τόνισε μετά την  ακολουθία του Αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Στην Θεία Λειτουργία μετείχε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν μίλησε με τον πρωθυπουργό ο Αρχιεπίσκοπος αναρωτήθηκε αν πρέπει να κοιτάμε πίσω ή μπροστά. Σημείωσε ότι μίλησαν για αυτά που πέρασαν και για αυτά που περιμένουμε, ενώ τόνισε ότι “σήμερα έχουμε μια μεγάλη μέρα. Πρέπει να προβληματιστούμε με την γνώση της ιστορίας. Και η ιστορία μας λέει ότι κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς”.

Σε ερώτηση για τα μέτρα και αν θα πρέπει να τα τηρούμε περισσότερο απάντησε: “Σε μένα τα λέτε αυτά; Κοιτάξτε γύρω σας τι μέτρα έχει λάβει η εκκλησία και μετά πηγαίντε στις παραλίες και στις πλατείες”.

Υπενθυμίζεται πως ο Μακαριώτατος, θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα, αποφάσισε να μην κάνει χρήση της σχετικής εξουσιοδοτήσεως, την οποία έλαβε από την Ιερά Σύνοδο, και να μη μεταβεί σε οποιοδήποτε θαλάσσιο χώρο προκειμένου να τελέσει τον καθαγιασμό των υδάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων