25/07/2019 25/07/2019 Με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, τέλεσε ιερά αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαζαρακίου Βαγίων Βοιωτίας επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης και επί τη μνήμη των Οσίων Μητέρων Ευπραξίας και Ολυμπιάδος. Τον...
25 Ιουλίου, 2019 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2019 - 10:16

Αρχιερατική Αγρυπνία στο Μαζαράκι Βοιωτίας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Αγρυπνία στο Μαζαράκι Βοιωτίας

Με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, τέλεσε ιερά αγρυπνία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαζαρακίου Βαγίων Βοιωτίας επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης και επί τη μνήμη των Οσίων Μητέρων Ευπραξίας και Ολυμπιάδος.

Τον Θεοφιλέστατο πλαισίωσαν ο Αρχιμ. Τιμόθεος Λαϊβεράς, Αρχιερατικός Σαλαμίνος, ο Αρχιμ. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, οι κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Χρήστος Βλάχος και π. Νικόλαος Βλαβιανός, ο π. Βασίλειος Ρουπάκας της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και ο Αρχιδιάκονος του Αγίου Θηβών π. Δημήτριος Αναδιώτης. Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας προσήλθε στην Μονή και ο οικείος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος για να ευχηθεί στην εορτάζουσα Καθηγουμένη Γερόντισσα Ευπραξία αλλα και στην επίσης εορτάζουσα αδελφή της Μονής μοναχή Ολυμπιάδα. Με ιδιαίτερα πατρικά λόγια αγάπης ο κ. Γεώργιος απηύθυνε λόγο οικοδομής και ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών για την ιερουργία του στην αγρυπνία αλλά και για την εν γένει συμπαράστασή του στις ανάγκες της Μονής. Επίσης, κάλεσε τους πάντες σε εκτενή προσευχή για την αποτροπή του κινδύνου της πύρινης λαίλαπας που έπληξε την περιοχή Ασωπίας και Τανάγρας της Μητροπόλεως. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας τον θείο λόγο κήρυξε ο κ. Συμεών, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της οσιακής βιοτής μέσα στο σύγχρονο θορυβώδη κόσμο. «Το οσιακό παράδειγμα βιοτής αποτελεί την μόνη εναλλακτική πρόταση ζωής σε ένα κόσμο που κινείται σε ιλιγγιώδεις ρυθμούς θορύβου, ανασφάλειας, ανταγωνισμών, συγκρούσεων, αντιπαραθέσεων και αδιεξόδων. Η ησυχία και η ειρήνη των λογισμών είναι ο μόνος φωτεινός δρόμος μέσα στο σκοτάδι ενός κόσμου που ψάχνει νόημα πολλές φορές μέσα σε ομιχλώδη και θολά τοπία» ανέφερε ο κ. Συμεών. Στο τέλος ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο πρόσωπο της εορτάζουσας Καθηγουμένης γερόντισσας Ευπραξίας, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Θηβών κ. Γεώργιο για την ευλογία της αγρυπνίας και για την αδιάπτωτη και διηνεκή του αγάπη, ενώ μετέφερε και τις ευχές του Μακαριωτάτου κ. Ιερωνύμου.

Τέλος, ο κ. Συμεών ανέφερε ότι θεωρεί πάντα μεγάλη ευλογία να ιερουργεί στην Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Μαζαράκι, διότι αφενός μεν εκεί χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο , αφετέρου δε το μοναστήρι αυτό βρίσκεται στην περιοχή της ιστορικής και πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής Θεσπιών. Η κατανυκτική αυτή αγρυπνία ολοκληρώθηκε με το πολυχρόνιο της Καθηγουμένης Ευπραξίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων