15/02/2019 15/02/2019 Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρού Νικοδήμου, με αφορμή την συμπλήρωση 23 χρόνων από την κοίμησή του, τέλεσε το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Νωρίτερα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ενώ συλλειτούργησαν ο...
15 Φεβρουαρίου, 2019 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2019 - 12:10

Αρχιπ. Ιερώνυμος: Οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται με πίστη

Διαδώστε:
Αρχιπ. Ιερώνυμος: Οι δυσκολίες αντιμετωπίζονται με πίστη

Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κυρού Νικοδήμου, με αφορμή την συμπλήρωση 23 χρόνων από την κοίμησή του, τέλεσε το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Νωρίτερα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, ενώ συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, και ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής.

Αμέσως μετά το μνημόσυνο ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη, ο οποίος για περίπου είκοσι επτά χρόνια υπηρέτησε στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών, ως εφημέριος, πνευματικός, σκευοφύλακας, ακόμη ως διευθυντής της θρησκευτικής υπηρεσίας στρατού. Μίλησε για την διακονία και την αγάπη του για τη Μητρόπολη Θηβών, για όσους είχαν ανάγκη, αλλά και για τις εγκαταλελειμμένες ιστορικές ιερές μονές. Η αγαπημένη του όμως διακονία ήταν οι κωφάλαλοι. Γίνεται ο ιδρυτής και Πρόεδρος του Σωματείου «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΚΩΦΑΛΑΛΩΝ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ». Για περίπου έξι δεκαετίες θα ασχοληθεί μαζί τους για να επιτύχει ένα μεγάλο έργο, πρωτοποριακό, με φαντασία και κυρίως με αγάπη Χριστού, γι’ αυτό και θα μείνει ανεξίτηλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος, επεσήμανε, επίσης, ότι σήμερα που ζούμε δυσκολίες και προβλήματα καλούμαστε να θυμηθούμε με πόση πίστη και ελπίδα ο μακαριστός αντιμετώπιζε παρόμοιες καταστάσεις, διότι με πίστη αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες.

Απευθυνόμενος προς τους κωφούς που παρευρίσκονταν στον ιερό ναό, μέσω του διερμηνέα της νοηματικής, υπογράμμισε ότι η υπόσχεση που τους είχε δώσει για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας αφιερωμένο στον μακαριστό είναι σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει και θα ονομαστεί «Νικοδήμειο Κέντρο».

Κατόπιν, ο Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του μακαριστού και αναφέρθηκε στις σημαντικές κοινωνικές δομές που δημιούργησε ο κυρός Νικόδημος, αλλά και στο έργο και στη μέριμνά του για τους πιστούς.

Κατά την Θεία Λειτουργία έψαλλαν μοναχές από την ιερά μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαζαράκι.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων