28/06/2020 28/06/2020 Την ιερή μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος εορτάζει και φέτος η Εκκλησία της Ελλάδος. Σήμερα στην Αθήνα, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ ο Σεβ. Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος. Ομιλητής έχει οριστεί...
28 Ιουνίου, 2020 - 9:54
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2020 - 9:56

Αθήνα και Κόρινθος τιμούν τον Απόστολο Παύλο

Διαδώστε:
Αθήνα και Κόρινθος τιμούν τον Απόστολο Παύλο

Την ιερή μνήμη του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος εορτάζει και φέτος η Εκκλησία της Ελλάδος.

Σήμερα στην Αθήνα, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών, θα τελεσθεί ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ ο Σεβ. Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος. Ομιλητής έχει οριστεί ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Σεραπίων Μιχαλάκης, Β’ Γραμματεύς – Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Επίσης, σήμερα την ίδια ώρα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου θα τελεσθεί Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο θα χοροστατήσει ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ, ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, επ’ ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων υπό τον τίτλο «ΙΔ’ Κορίνθου Παύλεια 2020».

Αύριο, Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου επί της οδού Ψαρών, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ωρεών κ. Φιλοθέου και Ρωγών κ. Φιλοθέου. Κατά την Θεία Λειτουργία θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 7.00, στον Ιερό Βράχο του Αρείου Πάγου των αρχαίων Αθηνών, εις ανάμνησιν του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου προς τους Αθηναίους, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Κατά τον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Θεοχάρης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του Covid-19 αλλά και των μέτρων που έχει επιβάλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (ΕΦ.Α.ΚΟΡ.), μόνο για εφέτος ο καθιερωμένος Μέγας Εσπερινός που τελούνταν στο Βήμα του Γαλλίωνος, εντός του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Κορίνθου, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020 και περί ώρα 7:30 μ.μ. κατ᾿ εξαίρεση στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και όχι στο Βήμα του Γαλλίωνος στο οποίο θα επανέλθει συν Θεώ να τελείται, όπως γίνεται Πανελληνίως από την δεκαετία του 1920, κατά το έτος 2021.

Ομοίως θα εορτάσουν και οι κατά τόπους Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, και κυρίως εκείνες εκ της περιοχής των οποίων διέβη και κήρυξε ο Απόστολος Παύλος, ο Ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων