21/03/2019 21/03/2019 Με τη εκλογή των νέων βοηθών Επισκόπων ολοκληρώθηκε επί της ουσίας η έκτακτη Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας. O Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης τοποθετήθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, στη θέση του νέου Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας. Η τοποθέτησή του κρίθηκε αναγκαία, μετά την εκλογή του πρώην αρχιγραμματέα στην...
21 Μαρτίου, 2019 - 11:41
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2019 - 11:54

Αυλαία στην Ιεραρχία με την εκλογή των Επισκόπων

Διαδώστε:
Αυλαία στην Ιεραρχία με την εκλογή των Επισκόπων

Με τη εκλογή των νέων βοηθών Επισκόπων ολοκληρώθηκε επί της ουσίας η έκτακτη Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας.

O Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Θεοχάρης τοποθετήθηκε από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, στη θέση του νέου Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας. Η τοποθέτησή του κρίθηκε αναγκαία, μετά την εκλογή του πρώην αρχιγραμματέα στην θέση του νέου Μητροπολίτη Περιστερίου.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παναγόπουλος εξελέγη από την Ιεραρχία βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής Ευρίπου.

Βοηθός Επίσκοπος για την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου εξελέγη από την Ιεραρχία ο Αρχ. Αγάπιος Δρίτσας, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής Κεχρεών.

Βοηθός Επίσκοπος για την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας εξελέγη από την Ιεραρχία ο Αρχ. Θεόκλητος Ντούλιας, με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης επισκοπής Τεγέας.

Οι χειροτονίες των βοηθών επισκόπων θα γίνουν την Κυριακή στη μητροπολιτική τους περιφέρεια.

φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων