01/06/2020 01/06/2020 Συνεδριάζει αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το άνοιγμα των εκκλησιών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία έχει αποσταλεί στην ΔΙΣ επιστολή τόσο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και από το Πατριαρχείο Ρουμανίας, η οποία αναφέρεται στην ανάγκη υιοθέτησης μια κοινής πορείας στο θέμα του τρόπου μετάδοσης...
01 Ιουνίου, 2020 - 11:34

Αύριο η πρώτη ΔΙΣ μετά το άνοιγμα των εκκλησιών- Στήριξη της Εκκλησίας σε Ένοπλες Δυνάμεις και ΕΣΥ- Αποκλειστικές πληροφορίες

Διαδώστε:
Αύριο η πρώτη ΔΙΣ μετά το άνοιγμα των εκκλησιών- Στήριξη της Εκκλησίας σε Ένοπλες Δυνάμεις και ΕΣΥ- Αποκλειστικές πληροφορίες

Συνεδριάζει αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην πρώτη συνεδρίαση μετά το άνοιγμα των εκκλησιών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου Ορθοδοξία έχει αποσταλεί στην ΔΙΣ επιστολή τόσο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και από το Πατριαρχείο Ρουμανίας, η οποία αναφέρεται στην ανάγκη υιοθέτησης μια κοινής πορείας στο θέμα του τρόπου μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας.
Η ΔΙΣ αναμένεται να συζητήσει αύριο και για τα μέτρα που θα ισχύσουν στις εκκλησιές μετά την λήξη της ισχύος της Κοινής Υπουργικής Απόφασης την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Η επίσημη ανακοίνωση

Συνέρχεται την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, της 163ης Συνοδικής Περιόδου, προκειμένου να ασχοληθεί με τα θέματα της Ημερησίας Διατάξεως

Κικίλιας και Παναγιωτόπουλος στη ΔΙΣ

Επίσης, στο πλαίσιο των Συνεδριών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον μήνα Ιούνιο, ο Μακαριώτατος Πρόεδρος, Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τα Μέλη Αυτής θα δεχθούν:
Το πρωί της Τρίτης 2 Ιουνίου 2020, τον Αξιότιμο Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο προκειμένου να του επιδοθεί, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, ειδικός εξοπλισμός για χρήση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2020, τον Αξιότιμο Υπουργό Υγείας κ. Βασίλειο Κικίλια προκειμένου να του επιδοθεί, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, υγειονομικό υλικό για τις ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων