22/10/2019 22/10/2019 «Αυτά που μας ρωτούν οι νέοι μας σήμερα» είναι το κεντρικό θέμα του Σεμιναρίου επιμόρφωσης Κατηχητών/τριών, που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Το Σεμινάριο ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς...
22 Οκτωβρίου, 2019 - 11:28
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2019 - 11:21

«Αυτά που μας ρωτούν οι νέοι μας σήμερα…»

Διαδώστε:
«Αυτά που μας ρωτούν οι νέοι μας σήμερα…»

«Αυτά που μας ρωτούν οι νέοι μας σήμερα» είναι το κεντρικό θέμα του Σεμιναρίου επιμόρφωσης Κατηχητών/τριών, που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Το Σεμινάριο ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου και συνδιοργανώνεται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α., ενώ οι εισηγήσεις πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στον Κεραμεικό, κάθε δεύτερη Δευτέρα μέχρι και την 27η Απριλίου. Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α. Αρχιμ. π. Συμεών Βενετσιάνος.

Της πρώτης εισηγήσεως προηγήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός έναρξης του Σεμιναρίου από το νέο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Βαρνάβα Θεοχάρη. Με το πέρας της Ακολουθίας, ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος με ενθουσιώδη χαρά καλωσόρισε και χαιρέτησε τους 55 συμμετέχοντες Κατηχητές-τριες, επισημαίνοντας εξ ιδίας πείρας τη σημαντικότητα του Θεάρεστου έργου, που επιτελούν, και τονίζοντας παράλληλα πόσο απαραίτητη είναι η επιμόρφωση και η κατάρτιση σε θέματα που άπτονται της ποιμαντικής της νεότητας. Αναφέρθηκε στα λόγια του Χριστού: «Ἄφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν προς με» (Ματθ. Ιθ΄, 14), αλλά για να πραγματοποιηθεί αυτό, οφείλουμε εμείς να δώσουμε επιμελημένη αγωγή στα παιδιά μας. Πέραν των λόγων, το παράδειγμά μας είναι αυτό που οικοδομεί ή αποδομεί. Αλλά αυτό που προέχει είναι η προσευχητική μας στάση και η μελέτη, που πρέπει να γίνει κύριο μέλημά μας. Επίσης προέτρεψε να γίνουμε το «φῶς» και το «ἅλας» του κόσμου (Ματθ. ε΄ 13-14) μέσα από την προσευχή και τη Μυστηριακή ζωή. Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του, ο Άγιος Πρωτοσύγκελλος μετέφερε τις ευχές και την αμέριστη συμπαράσταση του  Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου Β΄, και ευχήθηκε καλό φωτισμό, πολλή σύνεση και ο Θεός να ευλογεί τις προσπάθειες των στελεχών του ποιμαντικού και κατηχητικού έργου.

Ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Συμεών Βενετσιάνος ευχαρίστησε θερμά τον Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλο και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες του νέου αυτού Σεμιναριακού κύκλου, που αντλεί το ενδιαφέρον και απαντά σε ερωτήματα των ίδιων των νέων μας. Παρόντες ήταν ακόμη ο Πρωτ. π. Ζήσης Κτενίδης (Υπεύθυνος του Πολιτιστικού Κέντρου Ι.Α.Α.), και οι συνεργάτες του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας Ι.Α.Α., Πρωτ. π. Δημήτριος Παλιούρας (εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Πάντων Καλλιθέας) και ο Αρχιμ. π. Ιωσήφ Κουτσούρης (Υπεύθυνος Νεότητος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Ηλιουπόλεως).

Παρίστατο και ο ομιλητής της προγραμματισμένης πρώτης σεμιναριακής συνάντησης (με θέμα «Συνδέεται η Εκκλησία με την Πολιτική;»), κ. Απόστολος Νικολαΐδης (Κοσμήτωρ και Καθηγητής της Θεολογικής Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών), ο οποίος ανέπτυξε με πολύ εύληπτο και βιωματικό τρόπο το θέμα της διάκρισης των ρόλων μεταξύ της Εκκλησίας και της πολιτικής. Ακολούθησε η υποβολή ερωτήσεων από τους Κατηχητές προς τον εισηγητή, ο οποίος έδωσε ολοκληρωμένες επιστημονικές απαντήσεις. Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη σεμιναριακή εισήγηση με θέμα: «Είναι διαχρονική η Αγία Γραφή;», με ομιλητή τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σωτήριο Δεσπότη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων