10/11/2019 10/11/2019 «Το Συνέδριο αυτό τείνει να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Οι σύνεδροι διαπίστωσαν ότι είναι πάρα πολλά τα μνημεία, πολλοί οι προσκυνηματικοί δρόμοι και γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά από τις Μητροπόλεις της Ηπείρου. Ένα από τα πορίσματα του Συνεδρίου είναι ότι η Ήπειρος με τους δύο οδικούς άξονες της, την Ιονία και Εγνατία οδό έρχεται πλέον...
10 Νοεμβρίου, 2019 - 13:48
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2019 - 15:00

“Δεν έχουμε το δικαίωμα να ‘‘εργαλειοποιούμε’’ πράγματα όπως ο θρησκευτικός τουρισμός”

Διαδώστε:
“Δεν έχουμε το δικαίωμα να ‘‘εργαλειοποιούμε’’ πράγματα όπως ο θρησκευτικός τουρισμός”

«Το Συνέδριο αυτό τείνει να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία. Οι σύνεδροι διαπίστωσαν ότι είναι πάρα πολλά τα μνημεία, πολλοί οι προσκυνηματικοί δρόμοι και γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά από τις Μητροπόλεις της Ηπείρου. Ένα από τα πορίσματα του Συνεδρίου είναι ότι η Ήπειρος με τους δύο οδικούς άξονες της, την Ιονία και Εγνατία οδό έρχεται πλέον πολύ κοντά σε όλους τους Έλληνες» ανέφερε με έμφαση, μεταξύ άλλων, στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στον Αντώνη Μακατούνη ο Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων π. Σπυρίδων Κατραμάδος.

Σε ερώτημα σχετικά με την αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας και την «απαγόρευση» σε Ρώσους προσκυνητές όσον αφορά στην επίσκεψή τους σε ορισμένες Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ ανέφερε αρχικά ότι έχουν τοποθετηθεί ηδη επί του θέματος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος τόνισε ότι, «Δεν έχουμε το δικαίωμα να ‘‘εργαλειοποιούμε’’ πράγματα όπως ο θρησκευτικός τουρισμός και να μην τα βάζουμε στη σωστή θέση τους αλλά να τα χρησιμοποιούμε για άσχημους και μη καλούς τρόπους προβολής της Εκκλησίας». Τέλος όσον αφορά στη διοργάνωση του επομένου συνεδρίου είπε ότι θα διεξαχθεί πιθανότατα σε νησιωτική Μητρόπολη.

Οι αποκλειστικές δηλώσεις του Αρχιμ. Σπυρίδωνος Κατραμάδου:

Ρεπορτάζ: Αντώνης Μακατούνης

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων