09/05/2022 09/05/2022 Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, με τίτλο: «Μικρασία : καρδιά του Ελληνισμού, σταυροδρόμι του κόσμου». Μια αναφορά στη μνήμη, τον προβληματισμό, την αφύπνιση. Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν: Η κα Αρχοντία Β. Παπαδοπούλου, Ιστορικός, Φιλόλογος, Πρόεδρος της Ενώσεως Μαγνησίας Μικράς...
09 Μαΐου, 2022 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2022 - 12:49

Διαδικτυακή εκδήλωση: «Μικρασία: καρδιά του Ελληνισμού, σταυροδρόμι του κόσμου»

Διαδώστε:
Διαδικτυακή εκδήλωση: «Μικρασία: καρδιά του Ελληνισμού, σταυροδρόμι του κόσμου»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση, με τίτλο:

«Μικρασία : καρδιά του Ελληνισμού, σταυροδρόμι του κόσμου».

Μια αναφορά στη μνήμη, τον προβληματισμό, την αφύπνιση.

Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν:

  • Η κα Αρχοντία Β. Παπαδοπούλου, Ιστορικός, Φιλόλογος, Πρόεδρος της Ενώσεως Μαγνησίας Μικράς Ασίας, με θέμα «Από τον Φρίξο και την Έλλη στον 20 αιώνα μ.Χ.»
  • Ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός επιστήμων – συνεργάτης της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Η Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού και η θυσία των Ορθοδόξων κληρικών» και
  • Ο κ. Νικόλαος Βικέτος, Εκπαιδευτικός, με θέμα «Η συμβολή των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα του 20ου αιώνα».

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή (της Σαμαρείτιδος) 22 Μαΐου, στις 8.00 μ.μ. (εορτή του μητροπολιτικού Ναού της Αγίας Φωτεινής Σμύρνης).

ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων