16/11/2023 16/11/2023 Με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι λατρευτικές εκδηλώσεις ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών. Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη ομιλία του χαρακτήρισε ως ανεπανάληπτο γεγονός για την πρωτεύουσα την έλευση της Τιμίας Κάρας του...
16 Νοεμβρίου, 2023 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2023 - 11:41

Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: “Ανεπανάληπτο γεγονός για την πρωτεύουσα η έλευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου” (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Διδυμοτείχου Δαμασκηνός: “Ανεπανάληπτο γεγονός για την πρωτεύουσα η έλευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου” (ΦΩΤΟ)

Με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί οι λατρευτικές εκδηλώσεις ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου οδού Αχαρνών. Ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη ομιλία του χαρακτήρισε ως ανεπανάληπτο γεγονός για την πρωτεύουσα την έλευση της Τιμίας Κάρας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Άγιος Ελευθέριος Αχαρνών: Δημοσιογραφική κάλυψη/ Δημήτρης Στρουμπάκος

Φωτογραφίες: Ραφαήλ Γεωργιάδης

Τεχνικοί κάλυψη: Εικονοληψία: Ανδρέας Χαλκιόπουλος – Αντώνης Βαραμπούτης

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαϊμης

Το ιερό λείψανο του μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας θα αναχωρήσει σήμερα στις 2 το μεσημέρι, ύστερα από εξαήμερη παραμονή, για πρώτη φορά στην Αθήνα, με προορισμό το Αγρίνιο όπου θα παραμείνει για τέσσερις συνολικά ημέρες. Το πρωί της Πέμπτης, 16 Νοεμβρίου ο Ποιμενάρχης του Βορείου Έβρου χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου. Ακολούθως προέστη της Θείας Λειτουργίας κατά την οποία συλλειτούργησαν Βατοπαιδινοί πατέρες, κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Σε όλη τη διάρκεια της ακολουθίας εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν την Τιμία Κάρα, προστιθέμενοι στους χιλιάδες που προσέρχονται από το Σάββατο για να λάβουν τη χάρη του Αγίου. Το γεγονός της μεγάλης προσέλευσης οδήγησε στο να δοθεί παράταση στο προσκύνημα έως και τις 2 το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, Πρωτοπρεσβύτερος π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου.

Οι ακολουθίες μεταδόθηκαν ζωντανά από την Pemptousia TV: Δείτε τις ιερές ακολουθίες ΕΔΩ 

Δέηση ενώπιον της Τιμίας Κάρας

Πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός ανέγνωσε δέηση ενώπιον της Τιμίας Κάρας του Ιερού Χρυσοστόμου.

Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του σήμερα στο ναό. Μίλησε για το μεγάλο γεγονός της έλευσης της Τιμίας Κάρας και ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αρχιμανδρίτη Εφραίμ, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του προσκυνήματος όλες αυτές τις ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι ο ναός παρέμενε ανοικτός όλο το 24ωρο και 250 προσέφεραν τη βοήθειά τους.

Θέλοντας να ευχαριστήσει τον Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνό, τον πνευματικό φρουρό του ακριτικού Έβρου, ο π. Θεμιστοκλής, ο οποίος έλκη την καταγωγή του από την Ορεστιάδα, δώρισε ένα αναμνηστικό εγκόλπιο που εκδόθηκε για την έλευση της Τιμίας Κάρας.

Ανεπανάληπτο γεγονός

Στον σύντομο λόγο του ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου ευχαρίστησε αρχικά τον π. Θεμιστοκλή για την πρόσκληση την οποία του απηύθυνε για να ιερουργήσει σήμερα στον ιερό ναό, καθώς και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την άδεια την οποία του έδωσε. Ευχαρίστησε ακόμη τον Γέροντα Εφραίμ Βατοπαιδινό ο οποίος δίδει, όπως ανέφερε, την ευκαιρία σε χιλιάδες προσκυνητές να απολαύσουν αυτές τις πνευματικές δωρεές.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε ακόμη για το ιστορικό γεγονός της ελεύσεως της Τιμίας Κάρας στην Αθήνα το οποίο χαρακτήρισε ως “ανεπανάληπτο γεγονός για την πρωτεύουσα”. Τέλος, ευχήθηκε ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος να δίδει πλούσια την ευλογία του.

Φωτογραφικό υλικό από την Θεία Λειτουργία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων