15/04/2024 15/04/2024 Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού προγράμματος SOPHIE, στο οποίο το Διορθόδοξο Κέντρο αποτελεί εταίρο. Το πρόγραμμα αφορά στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και στην ενίσχυση της διαδικτυακής μάθησης με εφαρμογή καινοτόμων βιωματικών μεθόδων...
15 Απριλίου, 2024 - 12:33

Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο στο Διορθόδοξο Κέντρο για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος SOPHIE

Διαδώστε:
Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο στο Διορθόδοξο Κέντρο για την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού προγράμματος SOPHIE

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, το Διεθνές Εκπαιδευτικό Συνέδριο στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού προγράμματος SOPHIE, στο οποίο το Διορθόδοξο Κέντρο αποτελεί εταίρο.

Το πρόγραμμα αφορά στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και στην ενίσχυση της διαδικτυακής μάθησης με εφαρμογή καινοτόμων βιωματικών μεθόδων και θεατροπαιδαγωγικών τεχνικών για την επιμόρφωση εκπαιδευτικών, μαθητών/μαθητριών και γονέων.

Οι εταίροι από τη Σλοβενία, Ιταλία και Ισπανία παρουσίασαν τα εκπαιδευτικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου και τα πορίσματα από την πιλοτική εκπαιδευτική διαδικασία που αντίστοιχα διεξήχθη στις χώρες τους. Στη συνέχεια, ειδικοί ομιλητές ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και σχετικά με την πρόληψη επικίνδυνων καταστάσεων.

Συγκεκριμένα, εκ μέρους της Επίσημης Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Ιωάννης Σακιώτης και ακολούθως μίλησαν εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αξιωματικός κ. Γεώργιος Νάκος, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η κα Ναταλία Μανανά, Ψυχολόγος, εκ μέρους του Cyber Security International Institute (CSII), και ο εκπαιδευτικός κ. Βασίλειος Σταυρόπουλος, από το Βαρβάκειο Γυμνάσιο. Ο επιστημονικός συνεργάτης του Διορθοδόξου Κέντρου Δρ Χρήστος Νάσιος παρουσίασε τη συμβολή του Κέντρου στην υλοποίηση του προγράμματος. Την ευθύνη του συνεδρίου είχε ο οργανισμός Symplexis, ο οποίος είναι και εταίρος του έργου.

Πληροφορίες για το έργο και για το εκπαιδευτικό υλικό που αναπτύχθηκε μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.sophieproject.eu/

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων