29/11/2019 29/11/2019 Διημερίδα για την κοινωνική ένταξη των παιδιών και εφήβων προσφύγων/μεταναστών διοργάνωσε ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο οργανισμών φιλανθρωπίας και κοινωνικής πρόνοιας «Ευρωδιακονία» και συμμετοχή εκπροσώπων από εννέα χώρες της Ευρώπης (Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Λεττονία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Τσεχία, Φιλλανδία). Κατά τη διάρκεια της διημερίδας συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα...
29 Νοεμβρίου, 2019 - 15:27
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2019 - 15:34

Διημερίδα για την κοινωνική ένταξη παιδιών προσφύγων/μεταναστών

Διαδώστε:
Διημερίδα για την κοινωνική ένταξη παιδιών προσφύγων/μεταναστών

Διημερίδα για την κοινωνική ένταξη των παιδιών και εφήβων προσφύγων/μεταναστών διοργάνωσε ο φιλανθρωπικός οργανισμός «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό δίκτυο οργανισμών φιλανθρωπίας και κοινωνικής πρόνοιας «Ευρωδιακονία» και συμμετοχή εκπροσώπων από εννέα χώρες της Ευρώπης (Αρμενία, Αυστρία, Βέλγιο, Λεττονία, Ρουμανία, Σερβία, Σουηδία, Τσεχία, Φιλλανδία).

Κατά τη διάρκεια της διημερίδας συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα κοινωνικής ένταξης παιδιών και εφήβων προσφύγων/μεταναστών με επίκεντρο την παροχή εκπαίδευσης, ελληνομάθειας και γλωσσομάθειας, επαγγελματικής κατάρτισης και δεξιοτήτων και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η θεματική της διημερίδας άγγιξε διάφορες πτυχές σύνολης της ενταξιακής διαδικασίας των παιδιών, των εφήβων και γενικότερα της προσφυγικής και μεταναστευτικής οικογένειας. Εκ μέρους της «Αποστολής» η Δρ. Βασιλική Λεοντάρη, Διευθύντρια Προγραμμάτων, και το προσωπικό από τον Ξενώνα Ασυνόδευτών Ανηλίκων Προσφύγων «Εστία» και το Εκπαιδευτικό Κέντρο «Αποστολή για τα Παιδιά του Κόσμου» παρουσίασαν το πολυετές έργο, τα διάφορα προγράμματα και δράσεις της «Αποστολής» στον τομέα των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και της κοινωνικής ένταξης των προσφύγων/μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ πραγματοποιήθηκε επίσκεψη γνωριμίας και στο Εκπαιδευτικό Κέντρο που διατηρεί η «Αποστολή» στην περιοχή της Ομόνοιας.

Η κ. Ευθαλία Παππά από την Επιτροπή των Εκκλησιών για τους Μετανάστες στην Ευρώπη, αναφέρθηκε εκτενώς στην προσφυγική και μεταναστευτική κατάσταση στην Ελλάδα, όπως αυτή διαμορφώνεται σήμερα, ενώ από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων η Δρ. Αγγελική Αρώνη, Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης των Προσφύγων, επικεντρώθηκε στις εκπαιδευτικές πολιτικές της Ελληνικής Πολιτείας αναφορικά με την ένταξη των προσφύγων/μεταναστών. Από μέρους των ξένων συνέδρων έγιναν εκτενείς παρουσιάσεις των προγραμμάτων και δράσεων που αναπτύσσονται στις Χώρες τους, ενώ ακολούθησε εκτενής διάλογος αναφορικά με τα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν από την εκπαιδευτική και τη γενικότερη ενταξιακή διαδικασία.

Όπως υπογραμμίσθηκε από τους συμμετέχοντες, η «Αποστολή» διαθέτει υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία και εμπειρία στη διαχείριση και προώθηση ζητημάτων εκπαίδευσης και ένταξης παιδιών προσφύγων/μεταναστών, ενώ οι δομές που λειτουργεί χαρακτηρίζονται από υψηλού επιπέδου παροχές. Την ευθύνη της διημερίδας είχε ο Δρ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης, Υπεύθυνος Διεθνούς Συνεργασίας της «Αποστολής».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων