23/12/2020 23/12/2020 Σε μια περίοδο που η Ελλάδα δοκιμάζεται από μία κρίση πρωτόγνωρη με δραματικές συνέπειες στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Δήμος Αθηναίων προχωρούν μαζί στην προσπάθεια να στηρίξουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού. Χιλιάδες δέματα με τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι και παιχνίδια αποστέλλονται αυτές τις ημέρες...
23 Δεκεμβρίου, 2020 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 23/12/2020 - 17:00

Δήμος Αθηναίων: “Συμμαχία με την Εκκλησία”

Διαδώστε:
Δήμος Αθηναίων: “Συμμαχία με την Εκκλησία”

Σε μια περίοδο που η Ελλάδα δοκιμάζεται από μία κρίση πρωτόγνωρη με δραματικές συνέπειες στην καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Δήμος Αθηναίων προχωρούν μαζί στην προσπάθεια να στηρίξουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού.

Χιλιάδες δέματα με τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι και παιχνίδια αποστέλλονται αυτές τις ημέρες σε οικογένειες που έχουν ανάγκη ύστερα από συνεργασία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής με τον Δήμο Αθηναίων. Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων, όπου προετοιμάζονται δέματα με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για εμπερίστατες οικογένειες.
Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» κ. Κωστής Δήμτσας και τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος τους ξενάγησε στους χώρους προετοιμασίας των δεμάτων στον Ελαιώνα. Στο χώρο όπου οι εργαζόμενοι του Δήμου προετοιμάζουν τα χιλιάδες πακέτα τροφίμων, που φτάνουν στα σπίτια των συμπολιτών μας, οι οποίοι  έχουν ανάγκη, σε εκείνους που ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στην αξία της συνεργασίας, τονίζοντας πως «όλα αυτά είναι ο καρπός μιας συνεργασίας. Για άλλη μία φορά ενώσαμε τις δυνάμεις μας.» Ευχήθηκε να περάσουμε Χριστούγεννα όσο το δυνατόν πιο άνετα και υπογράμμισε ότι οι μέρες που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες, «γι’ αυτό πρέπει η συνεργασία μας να είναι μεγαλύτερη και συντονισμένη, ώστε να μην χάνονται δυνάμεις». Ευχαρίστησε, άλλωστε, τόσο τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, όσο και τον κ. Δήμτσα και τους συνεργάτες της Αρχιεπισκοπής.
Μάλιστα, στο δελτίο Τύπου της «Αποστολής» αναφέρεται πως «σ’ αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την ΜΚΟ «Αποστολή» ενισχύει το δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους τους αδύναμους πολίτες της πρωτεύουσας (άπορους, άστεγους, ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, τοξικοεξαρτημένους κ.α.) προσφέροντας στο σπίτι τους 2.700 πακέτα τροφίμων , ειδικά για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, σε ισάριθμες οικογένειες που διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Παράλληλα, 3.500  μέλη των Λεσχών Φιλίας, οι οποίες δυστυχώς παραμένουν κλειστές εδώ και μήνες λόγω της πανδημίας του Covid-19, θα παραλάβουν με ασφάλεια στο σπίτι τους γλυκά από τις υπηρεσίες του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, έτσι ώστε να αισθανθούν και αυτοί τη ζεστασιά, αλλά και την ομορφιά των Χριστουγέννων».

Φυσικά, αυτές οι γιορτινές μέρες είναι αφιερωμένες σε μεγάλο βαθμό στη χαρά των παιδιών και από τον «καμβά» των δράσεων του Δήμου Αθηναίων δεν θα μπορούσαν να λείπουν πρωτοβουλίες για την ελπίδα και το μέλλον αυτού του κόσμου. Έτσι, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης θα μοιράσει 2.000 παιχνίδια σε παιδιά οικογενειών ωφελούμενων από το ΚΥΑΔΑ, σε μια προσπάθεια να κάνει κάποιες από τις επιθυμίες τους πραγματικότητα.

Η διανομή των τροφίμων βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται κατ’ οίκον, με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιούχων και των εργαζομένων, ενώ τα παιχνίδια μοιράζονται στα παιδιά μαζί με τα πακέτα ειδών πρώτης ανάγκης που δίνονται σε μηνιαία βάση από το ΚΥΑΔΑ.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Οι μέρες που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες. Όλοι μαζί και αυτή τη φορά, θα τα βγάλουμε πέρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος αναφέρθηκε εκτενώς στη σημασία που έχει η συνεργασία, του Δήμου Αθηναίων με την Αρχιεπισκοπή, το φιλανθρωπικό οργανισμό «Αποστολή» και πρόσθεσε:  «Να ευχηθούμε όλοι μας να περάσουμε Χριστούγεννα μέσα σ αυτές τις δύσκολες ημέρες, ειρηνικά και χριστιανικά. Από την πείρα που έχω, εκτιμώ ότι  οι μέρες που έρχονται θα είναι πιο δύσκολες και θα πρέπει η συνεργασία μας να είναι μεγαλύτερη και συντονισμένη ώστε να μην χάνονται δυνάμεις. Γιατί όσο πιο συντονισμένα δουλεύουμε, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα έχουμε.
Ευχαριστώ τον κ. Δήμαρχο, τους συνεργάτες σας και τους δικούς μου συνεργάτες, τον κ. Δήμτσα  και το προσωπικό σας για την προσπάθεια τους. Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές και να μην χάσουμε την ελπίδα μας. Να έχουμε πιστή και δύναμη.  Όλοι μαζί και αυτή τη φορά, κατέληξε, θα τα βγάλουμε πέρα».

“Για κάποιους συνανθρώπους μας, αυτή η περίοδος, είναι πολύ πιο σκληρή απ’ ότι για άλλους. Στην Αθήνα έχουμε ξεκινήσει έναν μαραθώνιο για να υπάρχουν καθημερινά τα απαραίτητα σε κάθε σπίτι. Σε κάθε οικογένεια και κάθε πολίτη που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του. Γι’ αυτό, δημιουργούμε συμμαχίες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους όσοι συνεχίζουν να πιστεύουν στην κοινωνία της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.  Η συμμαχία μας με την Εκκλησία, τον Αρχιεπίσκοπό μας, κ. Ιερώνυμο και την "Αποστολή", είναι σταθερή, έχει κοινό στόχο και εκπέμπει ένα κοινό μήνυμα. Ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Πιο ανθρώπινο" τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Όλες αυτές οι δράσεις για τους συνανθρώπους μας πραγματοποιούνται και  με την συμμετοχή των εταιριών  CNI Energy Consulting, Coca-Cola Hellas,  Karatzas & Partners, The Hellenic Initiative και WIND, τις οποίες ο Δήμος Αθηναίων ευχαριστεί για την ευγενική προσφορά τους.

Κώστας Μπακογιάννης: Μαραθώνιος για να υπάρχουν καθημερινά τα απαραίτητα σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια

Ο κ. Μπακογιάννης από την πλευρά του ανέφερε ότι «σε αυτήν την δύσκολη περίοδο κάποιοι συνάνθρωποί μας δοκιμάζονται πιο πολύ από ότι κάποιοι άλλοι και ο Δήμος Αθηναίων τρέχει έναν «μαραθώνιο» για να διασφαλίσει τα απαραίτητα, τα αναγκαία σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια. Για άλλη μία φορά, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Εκκλησία, τις ενορίες, τον Μακαριώτατο και σχηματίζουμε μία ισχυρή συμμαχία, με την ευχή να μην χρειαστεί ξανά να ενεργοποιήσουμε ένα τόσο ευρύ δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης». Εξέφρασε, επίσης, την ευγνωμοσύνη του προς τον Αρχιεπίσκοπο και την Εκκλησία για την πολύτιμη συνεργασία και συνεισφορά υπογραμμίζοντας πως «λίγο-λίγο, βήμα-βήμα
μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο πιο ανθρώπινο».
Ο Δήμαρχος Αθηναίων σε ανάρτησή του στο Facebook  γράφει:
“Εδώ που οι άνθρωποι του Δήμου προετοιμάζουν χιλιάδες πακέτα τροφίμων, γλυκών και παιχνιδιών που διανέμονται στα σπίτια εκείνων που μας έχουν ανάγκη. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους όσοι συνεχίζουν να πιστεύουν στην κοινωνία της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Η συμμαχία μας με την εκκλησία, τις ενορίες, τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την “Αποστολή”, είναι σταθερή και εκπέμπει ένα κοινό μήνυμα. Ότι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Πιο ανθρώπινο”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων