25/08/2023 26/08/2023 Αποδεκτές έγιναν οι παραιτήσεις των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Παραμυθίας κ. Τίτου, Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συνήλθε επί διήμερο, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων,...
25 Αυγούστου, 2023 - 13:57
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2023 - 3:20

ΔΙΣ: Δεκτές οι παραιτήσεις των Θεσσαλονίκης Ανθίμου, Παραμυθίας Τίτου, Φλωρίνης Θεοκλήτου και Βελεστίνου Δαμασκηνού

Διαδώστε:
ΔΙΣ: Δεκτές οι παραιτήσεις των Θεσσαλονίκης Ανθίμου, Παραμυθίας Τίτου, Φλωρίνης Θεοκλήτου και Βελεστίνου Δαμασκηνού

Αποδεκτές έγιναν οι παραιτήσεις των Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Παραμυθίας κ. Τίτου, Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συνήλθε επί διήμερο, την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Αυγούστου 2023, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά το πέρας των εργασιών, «η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έκανε αποδεκτές τις υποβληθείσες παραιτήσεις των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Παραμυθίας, Φιλιατών και Γηρομερίου κ. Τίτου και Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, εκφράζοντας την ευαρέσκεια και τις ευχαριστίες Της για όσα οι πολιοί Ιεράρχες προσέφεραν υπέρ της Εκκλησίας του Χριστού. Επίσης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού εκ της θέσεως του Βοηθού Επισκόπου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών»

Ο Αύγουστος, την τελευταία τετραετία, έχει καταστεί σε μήνα παραιτήσεων στην Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί φυσιολογικό, καθώς χρονικά βρίσκεται κοντά στην Ιεραρχία του Οκτωβρίου, οπότε απλουστεύει τις διαδικασίες που ορίζονται για την πλήρωση της κενής θέσης που προκύπτει.

Αυτό που δεν είναι συνηθισμένο είναι αφενός η ενέργεια, αφετέρου ο αριθμός. Μπορεί σε άλλες εποχές η παραίτηση να μην ήταν μία εύκολη και συνηθισμένη κίνηση. Ωστόσο, από τον Αύγουστο του 2019 έως χθες, 17 Αυγούστου 2023, συνολικά παραιτήθηκαν 5 Μητροπολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΙΣ: Παραιτήσεις Μητροπολιτών, πυρκαγιές και νέες ταυτότητες στο επίκεντρο της τελευταίας συνεδρίασης της τρέχουσας σύνθεσης

ΔΙΣ: Όχι σε διχαστικές ενέργειες για τις νέες ταυτότητες – Δέηση στους ναούς στις 27 Αυγούστου για κατάπαυση των πυρκαγιών και ενίσχυση των πυροπλήκτων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων