10/03/2020 10/03/2020 Συνεδριάζει σήμερα για δεύτερη ημέρα η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά τόσο την διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού όσο και του μεταναστευτικού- προσφυγικού προβλήματος το οποίο κλιμακώνεται. Χθες, πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, και υπό το βάρος της πίεσης, η ΔΙΣ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα...
10 Μαρτίου, 2020 - 8:15

ΔΙΣ: Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης

Διαδώστε:
ΔΙΣ: Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης

Συνεδριάζει σήμερα για δεύτερη ημέρα η Διαρκής Ιεράς Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά τόσο την διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού όσο και του μεταναστευτικού- προσφυγικού προβλήματος το οποίο κλιμακώνεται.

Χθες, πρώτη ημέρα της συνεδρίασης, και υπό το βάρος της πίεσης, η ΔΙΣ εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία έχει ήδη αποστείλει εγκύκλιο προς τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Κρατικές Αρχές, με σκοπό την συμβολή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για την πρόληψη διασποράς της νόσου, την οποία προκαλεί ο νέος αυτός ιός. Η ΔΙΣ καλεί το ποίμνιο σε Δέηση κατά της νόσου την επόμενη Κυριακή, συστήνει την τήρηση των κανόνων υγιεινής και επαναλαμβάνει ότι οι ευπαθείς ομάδες είναι καλό να «αποφύγουν τους χώρους μαζικής συναθροίσεως καθώς και τους ασπασμούς και εναγκαλισμούς, χάριν της προστασίας της υγείας των ιδίων αλλά και των αδελφών τους».

Αναφορικά με την Θεία Κοινωνία αναφέρει ότι αυτή δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, τονίζοντας ότι οι συζητήσεις και οι απόψεις που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το όλο ζήτημα, ακόμη και για ενδεχόμενη απαγόρευση της Θείας Ευχαριστίας, ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία και έχουν διαφορετική προσέγγιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ- ΔΙΣ: «Συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες αρχές για την πρόληψη διασποράς του κορωνοϊού»- (βίντεο)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων