03/06/2020 03/06/2020 Το θέμα της επιστολής του Οικουμενικού Πατριάρχη αναφορικά με την Θεία Κοινωνία απασχόλησε σήμερα τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως έγραψε ήδη από χθες το Πρακτορείο Ορθοδοξία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη η ΔΙΣ “έλαβε γνώση του από 17-5-2020 Γράμματος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σχετικού προς το θέμα της κοινής...
03 Ιουνίου, 2020 - 14:12
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2020 - 14:44

“Ο τρόπος μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας παραμένει ως έχει”

Διαδώστε:
“Ο τρόπος μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας παραμένει ως έχει”

Το θέμα της επιστολής του Οικουμενικού Πατριάρχη αναφορικά με την Θεία Κοινωνία απασχόλησε σήμερα τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, όπως έγραψε ήδη από χθες το Πρακτορείο Ορθοδοξία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη η ΔΙΣ “έλαβε γνώση του από 17-5-2020 Γράμματος της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου σχετικού προς το θέμα της κοινής πορείας στην ποιμαντική αντιμετώπιση των αμφισβητήσεων του καθιερωμένου τρόπου μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας, ως και του από 19-5-2020 Γράμματος της ΑΜ του Πατριάρχου Ρουμανίας κ. Δανιήλ σχετικού προς το ίδιο θέμα.
Η ΔΙΣ απεφάσισε, ομοφώνως, να αποσταλούν απαντητικώς ανάλογα Συνοδικά Γράμματα, στα οποία θα προσεπιδηλούται και πάλι το ότι, η Εκκλησία της Ελλάδος εμμένει στην εξ αρχής εκφρασθείσα δογματική και θεολογική επιβεβαίωσή της ότι «το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας παραμένει αδιαπραγμάτευτο όπως μας παρεδόθη από την περί αυτού διδασκαλία της Ορθοδόξου Παραδόσεως και των αγίων Πατέρων της αγίας μας Εκκλησίας», ως επίσης και το ότι «η διαδικασία μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας προς τους πιστούς παραμένει ως έχει και όπως μας έχει παραδοθεί υπό των αγίων Πατέρων και υπό της Ιεράς μας Παραδόσεως».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων