07/04/2021 07/04/2021 Τη συνεργασία και την επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε χθες και σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ΔΙΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Βουβή Εβδομάδα προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση. Παρακολουθήστε...
07 Απριλίου, 2021 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2021 - 15:15

ΔΙΣ: Συνεργασία με την Πολιτεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα – Νέα συνεδρίαση πριν από την Κυριακή των Βαΐων

Διαδώστε:
ΔΙΣ: Συνεργασία με την Πολιτεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα – Νέα συνεδρίαση πριν από την Κυριακή των Βαΐων

Τη συνεργασία και την επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε χθες και σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης. Η ΔΙΣ θα συνεδριάσει εκ νέου τη Βουβή Εβδομάδα προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση.

Παρακολουθήστε το βίντεο με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα να εκφωνεί το Δελτίο Τύπου της ΔΙΣ στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία (ope.gr):

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνήλθε χθες και σήμερα, 6 και 7 Απριλίου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η ΔΙΣ απεφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές, ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων. Επιπλέον η ΔΙΣ ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών, ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων, Συνοδικών Επιτροπών και με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα. Τέλος, η ΔΙΣ απεφάσισε να συνέλθει εκ νέου για τον μήνα Απρίλιο, την εβδομάδα προ της Κυριακής των Βαΐων.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων