05/03/2024 05/03/2024 Για το νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και αφορά την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα άτομα του ιδίου φύλου, καθώς και τις αντιδράσεις της Εκκλησίας μίλησε σε δημοσιογράφους στο Συνοδικό Μέγαρο ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.  Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης:  Ιερά Σύνοδος/ Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος, ope.gr Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος Μοντάζ:...
05 Μαρτίου, 2024 - 10:25
Τελευταία ενημέρωση: 05/03/2024 - 16:51

Δωδώνης Χρυσόστομος: “Όποιος δεν τηρεί τις εντολές της Εκκλησίας και τις αποφάσεις, θέτει τον εαυτό του εκτός” (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Δωδώνης Χρυσόστομος: “Όποιος δεν τηρεί τις εντολές της Εκκλησίας και τις αποφάσεις, θέτει τον εαυτό του εκτός” (ΒΙΝΤΕΟ)

Για το νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή και αφορά την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα άτομα του ιδίου φύλου, καθώς και τις αντιδράσεις της Εκκλησίας μίλησε σε δημοσιογράφους στο Συνοδικό Μέγαρο ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Δωδώνης:

Ιερά Σύνοδος/ Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος, ope.gr

Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος

Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

“Η Εκκλησία ούτε πολιτεύεται ούτε αντιπολιτεύεται αλλά πορεύεται. Η Εκκλησία είναι ο λαός. Έτσι χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις.Επομένως αν δεν έχεις πέντε πράγματα που λέει ο  Χριστιανισμός, θέτεις τον εαυτό σου εκτός Εκκλησίας. Διαθέτει ο καθένας τον εαυτό του όπως θέλει”, είπε αρχικά ο Σεβασμιώτατος.

“Για να είσαι σε ένα σωματείο γιατρών πρέπει να είσαι γιατρός. Όπως και ο δικηγόρος. Έτσι λοιπόν για να είσαι μέλος του Χριστιανισμού πρέπει να είσαι Χριστιανός. Όταν φεύγεις από αυτά που λέει ο Χριστιανισμός και οι κανόνες της Εκκλησίας τότε θέτεις τον εαυτό σου εκτός Εκκλησίας. Εμείς λυπουμεθα. Δεν θέλουμε το κακό κανενός. Αλλά δεν μπορεί να είναι μέλος της Εκκλησίας να “τίκτει και να παρθενεύει””, πρόσθεσε.

“Όποιος δεν τηρεί τις εντολές της Εκκλησίας και τις αποφάσεις, θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας. Η Εκκλησία αποφασίζει τα δικά της”, κατέληξε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων