01/01/2022 01/01/2022 Δοξολογία για την έλευση του νέου έτους τελέστηκε χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Στη Δοξολογία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης...
01 Ιανουαρίου, 2022 - 10:57
Τελευταία ενημέρωση: 01/01/2022 - 12:48

Δοξολογία για το νέο έτος στη Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Δοξολογία για το νέο έτος στη Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Δοξολογία για την έλευση του νέου έτους τελέστηκε χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Στη Δοξολογία παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, Εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Αθήνα, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας και εκπρόσωποι άλλων εκκλησιών.

Παρέστησαν ακόμη Υπουργοί, Βουλευτές, ο Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γεώργιος Πατούλης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού καθώς και οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μετά την Δοξολογία ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε χρόνια πολλά, υγιεινά, ευλογημένα και δημιουργικά.

Αρχιεπίσκοπος: «Στόχος μας για τη νέα χρονιά η αγάπη και η ενότητα»

«Στόχος μας να είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο και η ενότητα όλων μακριά από φανατισμούς και ακρότητες» ευχήθηκε χθες με αφορμή την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος μιλώντας στον 89,5 και στον Μάκη Αδαμόπουλο.

Ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας στην εορταστική εκπομπή του 89,5 ευχήθηκε: «Μέσα από την καρδιά μου σε όλους τους αγαπητούς μου αδελφούς και τα αγαπητά μου παιδιά χρόνια πολλά και ευλογημένα». Ευχήθηκε, επίσης, «ιδιαίτερα αυτήν την ημέρα που αλλάζει ο χρόνος, που νέες προσδοκίες ανατέλλουν και δημιουργούνται στο μυαλό και στην καρδιά νέα όνειρα, νέες σκέψεις και προγράμματα, να προσγειωθούμε, να δούμε την πραγματικότητα και τις δυσκολίες και στόχος μας να είναι η αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η ενότητα όλων μακριά από φανατισμούς και ακρότητες». Κάνοντας αναφορά στην πανδημία ο Μακαριώτατος υπογράμμισε: «Να παρακαλέσουμε τον Θεό γρήγορα να τελειώσει η μεγάλη αυτή δοκιμασία της πανδημίας και να συνεχίσουμε το έργο μας μέσα σε έναν καλό αγώνα ζωής».

Φωτογραφίες: Eurokinissi/ Χρήστος Μπόνης – Δημήτρης Μανωλόπουλος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων