15/03/2019 15/03/2019 Ιδιαιτέρως επιτυχής κρίνεται η παρουσία της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2019 στην Μόσχα. Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείτο από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους αξιοτίμους κ. Χρήστο Πετρέα και κ. Μάριο Μάγκο, λαϊκούς, και συνεργάτες της Διοικούσης Επιτροπής αυτού. Η αποστολή αυτή ολοκληρώνεται σήμερα και...
15 Μαρτίου, 2019 - 8:18

Δυναμικό παρόν της Εκκλησίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

Διαδώστε:
Δυναμικό παρόν της Εκκλησίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού

Ιδιαιτέρως επιτυχής κρίνεται η παρουσία της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2019 στην Μόσχα. Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου αποτελείτο από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, και τους αξιοτίμους κ. Χρήστο Πετρέα και κ. Μάριο Μάγκο, λαϊκούς, και συνεργάτες της Διοικούσης Επιτροπής αυτού.

Η αποστολή αυτή ολοκληρώνεται σήμερα και στο πλαίσιο αυτής τα μέλη  της ελληνικής αντιπροσωπείας είχαν σημαντικές επαφές για την προώθηση του προσκυνηματικού τουρισμού που θεωρείται υψίστης οικονομικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής σημασίας για την χώρα μας.

Χθες, στο πλαίσιο της έκθεσης ο Διευθυντής του ΕΟΤ Μόσχας, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, επέδωσε εκ μέρους της Ελληνίδος Υπουργού Τουρισμού Κας Έλενας Κουντουρά, στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, «Δίπλωμα Τιμής Ένεκεν» προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο και προς τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου, στο οποίο μεταξύ άλλων, αναγνωρίζεται «… η πολύτιμη υποστήριξη [των δύο ως άνω τιμωμένων] και η άριστη συνεργασία αυτών με το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδος, στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018 …».

Κατά την διάρκεια των ημερών της Διεθνούς Εκθέσεως ΜΙΤΤ 2019, τα Μέλη της Αντιπροσωπείας διένειμαν οπτικοακουστικό υλικό σχετικά με τα Ιερά Προσκυνήματα , τις Ιερές Μονές και άλλων θρησκευτικών μνημείων των Ι. Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και είχαν συναντήσει με διάφορους εκπροσώπους της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Η Αντιπροσωπεία μετέβη στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, σε προκαθορισμένη συνάντηση συνεργασίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυρήνης κ. Αθανάσιο, Έξαρχο στη Ρωσία του ως άνω Πατριαρχείου, και προσωπικού φίλου, από ετών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δωδώνης, κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά το πέρας της συνεργασίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυρήνης κ. Αθανάσιος, παρέθεσε γεύμα στα Μέλη της Αντιπροσωπείας.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας η Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδος, μετέβη κατόπιν σχετικής προσκλήσεως, στην ειδική τελετή που έγινε στον εκθεσιακό χώρο, όπου ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Διοικήσεως της Οργανώσεως της Εκθέσεως ΜΙΤΤ 2019, απένειμαν για πρώτη φορά, στο Ελληνικό Περίπτερο το Πρώτο Βραβείο, για την οργάνωση και παρουσίαση.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων