28/03/2023 28/03/2023 Με τη πρέπουσα κατάνυξη τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Δ´ Κυριακής των Νηστειών στον κατάμεστο από κόσμο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό των Αθηνών. Την ακολουθία τέλεσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος Γ. Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χρυσόπουλος ,εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού και ο Πρωτοδιάκονος π. Δημήτριος...
28 Μαρτίου, 2023 - 19:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 - 20:15

Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ε’ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τη πρέπουσα κατάνυξη τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Δ´ Κυριακής των Νηστειών στον κατάμεστο από κόσμο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.

Την ακολουθία τέλεσαν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος Γ. Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Χρυσόπουλος ,εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού και ο Πρωτοδιάκονος π. Δημήτριος Φωκιανός.

Τους υπέροχους κατανυκτικούς ύμνους με τα μοναδικά μεγάλα προκείμενα καθώς και τα αργά ιδιόμελα απέδωσε ο πολυπληθής βυζαντινός χορός του Ιδρύματος Μουσικής, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση του πρωτοψάλτου, κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη, καθηγητού της Σχολής.

Προ του δι ευχών ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Θωμάς Συνοδινός, αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής της Δ´ Κυριακής των Νηστειών μιλώντας για τον μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας, Άγιο Ιωάννη συγγραφέα της Κλίμακος, αλλά και στη σημασία της ταπείνωσης και της αγαθής καρδιάς, όπου μέσα από αυτά τα δυο χαρακτηριστικά μπορεί ο άνθρωπος να ανέβει τη κλίμακα και να φτάσει κοντά στο Θεό.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε τόσο τον π. Ειρηναίο, όσο και τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη και όλα τα εκλεκτά μέλη του χορού για την υπέροχη ερμηνεία των βυζαντινών ύμνων.

Ο π. Ειρηναίος αναφερόμενος στα χρόνια τα οποία είχε υπηρετήσει στον μητροπολιτικό ναό ως διάκονος και εφημέριος, ευχαρίστησε τον π. Θωμά Συνοδινό τόσο για την αγαπητική και πατρική του φιλοξενία, όσο και για τα τόσα μοναδικά διδάγματα που έμαθε κοντά του ως διάκονος και ως εφημέριος.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων