26/01/2021 26/01/2021 Έφθασε στις 11 το πρωί της 26ης Ιανουαρίου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποιώντας επίσκεψη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Την υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας. Η συνάντηση έλαβε χώρα στον απόηχο της πρόσφατης πληροφορίας για το ανεπίσημο «δείπνο συμφιλίωσης» το οποίο έλαβε χώρα, πριν λίγες...
26 Ιανουαρίου, 2021 - 11:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2021 - 23:03

Η επίσημη συνάντηση μετά το ανεπίσημο “Δείπνο Συμφιλίωσης” (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Η επίσημη συνάντηση μετά το ανεπίσημο “Δείπνο Συμφιλίωσης” (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Έφθασε στις 11 το πρωί της 26ης Ιανουαρίου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποιώντας επίσκεψη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Την υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας. Η συνάντηση έλαβε χώρα στον απόηχο της πρόσφατης πληροφορίας για το ανεπίσημο «δείπνο συμφιλίωσης» το οποίο έλαβε χώρα, πριν λίγες ημέρες, μεταξύ του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και της Προέδρου της Δημοκρατίας, διότι, σύμφωνα με διαρροές του προηγουμένου διαστήματος, οι μεταξύ τους σχέσεις είχαν ψυχρανθεί μετά τα όσα έλαβαν χώρα στην πρωτοχρονιάτικη λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών, όταν η κα. Σακελλαροπούλου δεν είχε ασπαστεί τον σταυρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ – Ανεπίσημο «Δείπνο συμφιλίωσης» μεταξύ Αρχιεπισκόπου και κας Προέδρου

 

 

Ο Μακαριώτατος δώρισε στην ΠτΔ μια εικόνα του Αποστόλου Παύλου στην Πνύκα και η κ. Σακελλαροπούλου του προσέφερε μανικετόκουμπα με το Εθνόσημο.

 

 

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών δήλωσε τα εξής:

“Ευχαρίστησα την κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ευγενική της σκέψη να επισκεφθεί την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ημών προσωπικώς, αποδεικνύοντας με τον τρόπο αυτό τον σεβασμό και της τιμής αυτής προς την Ορθόδοξον Εκκλησία μας. Εκκλησία, η οποία πολλά και ποικίλα πνευματικά και υλικά αγαθά προσέφερε στο Ελληνικό Έθνος και το Ελληνικό Κράτος κατά τους χρόνους της σκλαβιάς και τους χρόνους των απελευθερωτικών αγώνων, αλλά και στη συνέχεια από το 1821 έως σήμερα, 2021, έτος κατά το οποίο πανηγυρικώς εορτάζουμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή μας.

Η επίσκεψη αυτή, συμβολικού και ουσιαστικού χαρακτήρος, λόγω της χρονικής στιγμής κατά την οποία πραγματοποιείται, εικονίζει και υπογραμμίζει τις αγαθές σχέσεις που υπάρχουν ανέκαθεν μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας και ιδίως από της ιδρύσεως του Νέου Ελληνικού Κράτους έως σήμερον.

Ευχόμεθα εκ βαθέων οι καλές αυτές σχέσεις να συνεχισθούν με την παρουσία και το ενδιαφέρον και της Εξοχωτάτης Νέας Προέδρου κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, προς το συμφέρον της φιλτάτης πατρίδος μας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, προς το συμφέρον του Ελληνικοή λαού, ο οποίος σέβεται και τιμά τα Ιερά και τα όσια της φυλής και του ευσεβούς Γένους μας”.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε:

“Είχα τη χαρά να συναντήσω σήμερα τον Μακαριώτατο και να συνομιλήσουμε για τα ζητήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τον τόπο μας. Στο επίκεντρο βρέθηκε, ασφαλώς, η πανδημία και οι επιπτώσεις που έχει στη ζωή όλων μας. Είναι πολλές οι δυσκολίες, αλλά κοινή μας και αισιόδοξη διαπίστωση είναι ότι η απειλή μας έφερε πιο κοντά. Μιλήσαμε για το εμβόλιο και τη μεγάλη ελπίδα που μας δίνει και τονίσαμε την ουσιαστική συμβολή της Εκκλησίας στην παρότρυνση των συμπολιτών μας να εμβολιαστούν, ώστε να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην κοινωνική μας ζωή.

Συζητήσαμε, επίσης, για τον ουσιαστικό ρόλο που ανέκαθεν είχε η Εκκλησία στις κρίσιμες στιγμές για το έθνος μας και εστιάσαμε στην καθοριστική συνεισφορά της στον αγώνα της ανεξαρτησίας. Συνεισφορά που θα αναδειχθεί στις εκδηλώσεις της επετείου για τα διακόσια χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ήταν μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης. Η έμπρακτη αλληλεγγύη του Μακαριωτάτου προς τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και η ευαισθησία του απέναντι στα προβλήματα της πατρίδας επιβεβαιώνουν τον ρόλο της Εκκλησίας ως φορέα νοήματος και εμπιστοσύνης”.

Υπενθυμίζεται ότι στις 10 Ιουνίου του 2020, ο Μακαριώτατος είχε πραγματοποιήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Βίντεο: Γιώργος Φερδής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων