27/08/2019 27/08/2019 Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, όπου έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συζήτηση αναφορικά με τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας. Με ανάρτηση του στο twitter ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της νέας...
27 Αυγούστου, 2019 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2019 - 19:19

Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Αρχιεπ. Αθηνών

Διαδώστε:
Με τον Πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Αρχιεπ. Αθηνών

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, όπου έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε μια πρώτη συζήτηση αναφορικά με τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας.

Με ανάρτηση του στο twitter ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της νέας αρχής στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας. «Η σχέση που οικοδομούμε στηρίζεται στην ειλικρίνεια και το σεβασμό των διακριτών ρόλων» ανέφερε στην ανάρτηση του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μακαριώτατος είχε την πρώτη του συνάντηση με τον νέο πρωθυπουργό στα μέσα του περασμένου Ιουλίου.

Στη συνάντηση κυριάρχησαν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας και ετέθησαν όλα τα θέματα που απασχολούν την Ιεραρχία.

Συμφωνήθηκε επίσης η ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας της Επιτροπής διαλόγου Πολιτείας- Εκκλησίας, με στόχο τη διευθέτηση όλων των ζητημάτων που αφορούν τους δύο θεσμούς, όπως η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών και η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων