23/08/2019 23/08/2019 Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης Βίντεο- Φωτό: Γιώργος Φερδής θεολόγος δημοσιογράφος ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Στο υπουργείο Παιδείας έφθασε 2 λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιερά Συνόδου. Τον υποδέχθηκε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, κ. Γιώργος Καλαντζής. Ο...
23 Αυγούστου, 2019 - 12:02
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2019 - 15:01

Στο υπουργείο Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών – Οι ευλογίες νωρίτερα στον υπ. Οικονομίας και οι άλλες σημαντικές συναντήσεις

Διαδώστε:
Στο υπουργείο Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών – Οι ευλογίες νωρίτερα στον υπ. Οικονομίας και οι άλλες σημαντικές συναντήσεις

Φωτορεπορτάζ: Βαγγέλης Καρπαθάκης

Βίντεο- Φωτό: Γιώργος Φερδής θεολόγος δημοσιογράφος

ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Στο υπουργείο Παιδείας έφθασε 2 λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον Αρχιγραμματέα της Ιερά Συνόδου. Τον υποδέχθηκε η υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, κ. Γιώργος Καλαντζής.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε μία καινούργια δημιουργική χρονιά τονίζοντας ότι πραγματοποιούμε ανταποδοτική εθιμοτυπική επίσκεψη, «αλλά δεν θα περιοριστούμε μόνο σε αυτό. Θα ανταλλάξουμε απόψεις για γενικά θέματα και θα καταστρώσουμε ένα πρόγραμμα συνεργασίας για το χειμώνα και τον καιρό που έρχεται».

Η υπουργός ανέφερε ότι «η συνάντηση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας πάνω στη βάση ενός ειλικρινούς διαλόγου με σεβασμό πάντα στους διακριτούς ρόλους της πολιτείας και της Εκκλησίας και με κάθε διάθεση και πρόθεση για μια γόνιμη και ειλικρινή συζήτηση μεταξύ Εκκλησίας και πολιτείας. Θα συζητήσουμε διάφορα ζητήματα που άπτονται των σχέσεων μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας και έχουμε όλο τον χρόνο μπροστά μας για να συνεργαστούμε σε βάθος τον καιρό που θα ακολουθήσει».

Στις εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι ο διορισμός ιερέων, το ζήτημα αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας το θέμα των θρησκευτικών στα σχολεία, αλλά και η αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης.

Νωρίτερα σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εδέχθη στην Αρχιεπισκοπή τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε και έλαβε την ευλογία του Μακαριώτατου για το δύσκολο έργο που έχει να επιτελέσει στον τομέα της Οικονομίας.

Στις 14.00 ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή με τον νέο αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, και στις 14.30 με την επικεφαλής της Επιτροπής «Eλλάδα 2021», κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στο υπουργείο Παιδείας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών- Οι νέες προκλήσεις και τα θέματα στο τραπέζι

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων