08/02/2022 08/02/2022 Υπέρ της διχοτόμησης της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας τάχθηκε η ΔΙΣ κατά την δεύτερη ημέρα των εργασιών της, που ολοκληρώθηκαν προ ολίγου για τον μήνα Φεβρουάριο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία, η ΔΙΣ θα εισηγηθεί τη διχοτόμηση στην κυβέρνηση. Η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται...
08 Φεβρουαρίου, 2022 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2022 - 15:03

Εισήγηση ΔΙΣ: Υπέρ της διχοτόμησης Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Διαδώστε:
Εισήγηση ΔΙΣ: Υπέρ της διχοτόμησης Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Υπέρ της διχοτόμησης της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας τάχθηκε η ΔΙΣ κατά την δεύτερη ημέρα των εργασιών της, που ολοκληρώθηκαν προ ολίγου για τον μήνα Φεβρουάριο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Διεθνούς Πρακτορείου Ορθοδοξία, η ΔΙΣ θα εισηγηθεί τη διχοτόμηση στην κυβέρνηση.

Η έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, με τους Αγρινιώτες να προτιμούν τη διχοτόμηση για λόγους, όπως λένε, πνευματικούς και  ποιμαντικούς, καθότι ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγαλύτερος νομός της Ελλάδος σε έκταση, με 227.414 κατοίκους.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, συμφωνεί με τον Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου ως προς παρατήρησή του για την ιδιαίτερη αξία των γεωγραφικών και πληθυσμιακών δεδομένων και την αναφορά ότι το Αγρίνιο, με πληθυσμό 100.000 κατοίκους, είναι ο μοναδικός δήμος τέτοιου μεγέθους που δεν αποτελεί έδρα Μητρόπολης. Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, δήλωσε προ ημερών ότι «η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου με τη βαριά ιστορία και τη μοναδική πολιτισμική και πνευματική παράδοση δικαίως κρατά την έδρα της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την οποία τιμά και της δίνει κύρος από το κύρος της. Και αυτό δεν επιδέχεται αμφισβήτησης, πόσο μάλλον δε, τροποποίησης. Η τιμή δεν ζυγίζεται ούτε μετριέται με αριθμούς. Αποδίδεται ή δεν αποδίδεται»

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας συμπεριλαμβάνει στην πνευματική και μητροπολιτική δικαιοδοσία της 219 ενορίες.

Η έδρα και το Επισκοπείο της βρίσκεται στο Μεσολόγγι, ενώ η 8η σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδος, με 100.000 κατοίκους, διεκδικεί τη μετεγκατάσταση της έδρας στη γεωγραφική δικαιοδοσία της.

Για να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα, διαβάστε επίσης:

Ναυπάκτου Ιερόθεος στο Pemptousia FM: «Να φύγουμε από το είπε ο τάδε της εποχής μας και να στηριχθούμε στην παράδοση των Πατέρων»

Μητρόπολη με έδρα το Αγρίνιο ζητά ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου

Λύρος σε Αρχιεπίσκοπο: Δεν επιδέχεται τροποποίησης η έδρα της Μητρόπολης Αιτωλίας

Συνεδριάζει αύριο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος – Η ημερήσια διάταξη και τα «εκτός ατζέντας» σημαντικά θέματα

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων