24/11/2021 25/11/2021 Το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνεχίζοντας τις μουσικές ψηφιακές εκδόσεις προχώρα στην έκδοση μίας νέας σειράς ψηφιακών δίσκων βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, με πρώτο έργο ένα υμνολογικό οδοιπορικό με 40 απολυτίκια Δεσποτικών, Θεομητορικών και εορτών Αγίων, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις εκδόσεις της ψαλτικής τέχνης. Το αργό μέλος των απολυτικίων με μουσικό ένδυμα...
24 Νοεμβρίου, 2021 - 19:43
Τελευταία ενημέρωση: 25/11/2021 - 0:45

Έκδοση με Απολυτίκια Εορτών από το Ίδρυμα Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Διαδώστε:
Έκδοση με Απολυτίκια Εορτών από το Ίδρυμα Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, συνεχίζοντας τις μουσικές ψηφιακές εκδόσεις προχώρα στην έκδοση μίας νέας σειράς ψηφιακών δίσκων βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής, με πρώτο έργο ένα υμνολογικό οδοιπορικό με 40 απολυτίκια Δεσποτικών, Θεομητορικών και εορτών Αγίων, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις εκδόσεις της ψαλτικής τέχνης.

Το αργό μέλος των απολυτικίων με μουσικό ένδυμα τον πλούτο της βυζαντινής οκτωηχίας δημιουργεί μια ατμόσφαιρα κατάνυξης και προσευχής.

Αποτελεί ταυτόχρονα και υλικό μαθητείας για όλους τους σπουδαστές της εκκλησιαστικής μουσικής αλλά και πρόταση για την ένταξη των αργών απολυτικίων, όπου δεί, στις ακολουθίες της εκκλησίας μας.

Ο βυζαντινός μας πολιτισμός και οι λειτουργικές τέχνες αποζητούν τους διακόνους που θα ανακαλύπτουν και θα αναδεικνύουν θησαυρούς πίστης και τέχνης.

Αυτό το έργο πραγματώνεται με την σπουδή και τη μαθητεία όλων των μελών του Βυζαντινού Χορού του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του διδασκάλου της ψαλτικής τέχνης, Κωνσταντίνου Αγγελίδη.

Ο δάσκαλος Κώστας Αγγελίδης μέσα από την εμπειρία και την συνεχή του πορεία ανακάλυψης σπουδαίων μουσικών έργων συμβάλλει στην διάδοση και διάσωση της ψαλτικής μας τέχνης.

Το Ίδρυμα Μουσικής με την βοήθεια και την στήριξη της Αρχόντισσας του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας, κυρίας Αικατερίνης Σοφιανού Μπέλεφάντη, προχωρά στην νέα μουσική αυτή σειρά στην οποία είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι λαμβάνουν μέρος τόσο καταξιωμένοι Πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριοι διπλωματούχοι της Σχολής, όσο και σπουδαστές Έλληνες αλλά και από το εξωτερικό.

Η ηχογράφηση έγινε στον ιερό ναό Αγίου Σεραφείμ και Προφήτου Ηλία Παλαιάς Πεντέλης.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιδρύματος τον προϊστάμενο του Ναού π. Φραγκίσκου Λάβδα για την ευγενική φιλοξενία όπως επίσης και τον Τεχνικό Ήχου Νικόλαο Διονυσόπουλο για την ηχητική επιμέλεια.

Το έργο θα εκδοθεί με την έλευση του νέου έτους 2022 και θα παρουσιαστεί με μία υπέροχη συναυλία βυζαντινής μουσικής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων