29/09/2022 29/09/2022 Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου  από την Εκκλησία της Ελλάδος , για την επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με θέμα: «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!». Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 13,00 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Τύπου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιασίου 1, Αθήνα), και θα παρευρεθούν: ο Σεβασμιώτατος...
29 Σεπτεμβρίου, 2022 - 11:33

Εκκλησία της Ελλάδος: Συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση “Μικρασία: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!”

Διαδώστε:
Εκκλησία της Ελλάδος: Συνέντευξη Τύπου για την εκδήλωση “Μικρασία: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!”

Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου  από την Εκκλησία της Ελλάδος , για την επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου με θέμα: «ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!».

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 13,00 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Τύπου του Συνοδικού Μεγάρου της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ιασίου 1, Αθήνα), και θα παρευρεθούν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Χριστιανικής Αγωγής και της Νεότητος, ο Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλ. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής,  εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού, εκπρόσωπος της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής ΕΡΤ, οι Μαέστροι των Μουσικών Συνόλων, οι καλλιτέχνες Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου και ο αφηγητής Θανάσης Βισκαδουράκης, μαέστροι των χορωδιακών και χορευτικών συνόλων της Αττικής.

«ΜΙΚΡΑΣΙΑ: Όσο σε θυμάμαι, ζεις!».

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνδιοργανώνει Επετειακή Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 7.30 μ.μ., με την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου «ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ» της οικογένειας Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.

Στην Εκδήλωση θα συμμετάσχουν 1.922 παιδιά και νέοι, μέλη 55 χορωδιών και παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων από Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Τραγουδούν: Δημήτρης Μπάσης, Αρετή Κετιμέ, Σοφία Μάνου, Κωνσταντίνος Βελιώτης.
Αφηγητής: Θανάστης Βισκαδουράκης

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της Ε.Ρ.Τ., Διεύθυνση: Γιώργος Αραβίδης
Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής της Εκκλησίας της Ελλάδος, Διεύθυνση: Γιώργος Δεμελης

Λαοί που αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον δεν πρέπει να εγκλωβίζονται στο παρελθόν. Ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει και να ξεχνούν. Γι΄ αυτό και η Μικρασιατική Καταστροφή, όσο και αν μας πονά, δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Η Μικρασία δεν είναι μόνο γη, δεν είναι μόνο χώματα και πέτρες. Η Μικρασία είναι η μάνα που γέννησε τον νεοελληνικό πολιτισμό. Είναι η βαθιά λίμνη, στην οποία συναντήθηκαν δύο μεγάλα ποτάμια: ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και η χριστιανική μας πίστη. Μικρασία είναι μαζί η αρχοντιά και η ευσέβεια, η καλαισθησία και το μέτρο, η αγάπη για μόρφωση και η πίστη στα θαύματα. Μικρασία είναι η δύναμη του Γένους μας, η οποία μέσα σε μια νύχτα τά ‘χασε όλα, αλλά σύντομα πρόκοψε και ανάστησε παιδιά κι εγγόνια, εμπλουτίζοντας τη νέα της πατρίδα με πνευματικότητα, πολιτισμό, αλλά και πλούτο.

Νέα παιδιά βρίσκονται σήμερα ενώπιον μας και περιμένουν από μας να τους παραδώσουμε τις αξίες του Μικρασιατικού Ελληνισμού και να τιμήσουμε τις ρίζες του Γένους μας, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν σταθερό το πηδάλιο της ζωής τους σε καιρούς ανατροπών και λησμονιάς της ιστορίας και των προγόνων τους. Σε αυτά τα παιδιά και τους νέους, η Εκκλησία της Ελλάδος θέλησε να δώσει την ευκαιρία να χαρούν, αλλά και να θυμηθούν, να συναντηθούν μεταξύ τους, να συναντηθούν όμως και με την ιστορία, αυτή τη φορά όχι διαβάζοντας, αλλά χορεύοντας και τραγουδώντας.

Η είσοδος θα είναι ΔΩΡΕΑΝ, με δελτία εισόδου από την ιστοσελίδα ticketservices.gr.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων