20/04/2022 20/04/2022 Για το περιστατικό το οποίο συνέβη σε ναό της Καλλιθέας για το οποίο τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος αλλά και τον εορτασμό του Πάσχα και την τήρηση των μέτρων στους ναούς μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος,...
20 Απριλίου, 2022 - 10:54
Τελευταία ενημέρωση: 20/04/2022 - 11:20

Εκπρόσωπος Τύπου ΔΙΣ: “Δεν θα γίνονται έλεγχοι, μόνο συστάσεις”

Διαδώστε:
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΙΣ: “Δεν θα γίνονται έλεγχοι, μόνο συστάσεις”

Για το περιστατικό το οποίο συνέβη σε ναό της Καλλιθέας για το οποίο τοποθετήθηκε με ανακοίνωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος αλλά και τον εορτασμό του Πάσχα και την τήρηση των μέτρων στους ναούς μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριωφερσάλων κ. Τιμόθεος. 

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Μπορεί το φετινό Πάσχα να μην θυμίζει σε τίποτα άλλες χρονιές καθώς θα εορταστεί με μεγαλύτερη ελευθερία, ωστόσο τα υφιστάμενα μέτρα και οι έλεγχοι δεν έχουν καταργηθεί ακόμα. Ο Σεβασμιώτατος κλήθηκε να σχολιάσει το αν θα γίνονται έλεγχοι στους ναούς τονίζοντας ότι “πρέπει να προσέχουμε. Δεν θα γίνονται έλεγχοι, αλλά μόνο συστάσεις”. Υπογράμμισε ακόμα ότι υπάρχει συνεργασία με τους χριστιανούς και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την τήρηση των μέτρων.  Παράλληλα, ανέφερε ότι “με τη χαρά του Θεού και την προσοχή όλων μας να ζήσουμε το Πάσχα όπως ορίζει η Εκκλησία”.

Αναφορικά με το περιστατικό σε ναό της Καλλιθέας ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ τόνισε ότι ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε τη μέριμνα να αποκαταστήσει την τάξη και σημείωσε ότι απέναντι στον άνθρωπο η Εκκλησία βλέπει την εικόνα του Θεού. “Δυστυχώς υπάρχουν τέτοια φαινόμενα στην κοινωνία μας”.

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου

Σχετικά με την καταγγελία άρνησης χορήγησης συσσιτίου από τον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Καλλιθέας σε διεμφυλικό πρόσωπο που είχε ανάγκη, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό.

Ο Μακαριώτατος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις Άγιες ημέρες αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτή αφορά στο φύλο του, είτε στη φυλή του, είτε στο χρώμα του, είτε στο θρήσκευμά του, είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων