23/11/2021 23/11/2021 Εκπρόσωπος Τύπου ΔΙΣ: Η Εκκλησία δεν είναι κατάστημα – Στους ναούς τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα  Για αδυναμία ελέγχου των πιστών στην είσοδο από το προσωπικό και τους εθελοντές των ναών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριωφερσάλων κ. Τιμόθεος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα». «Αν η...
23 Νοεμβρίου, 2021 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 23/11/2021 - 10:52

Θεσσαλιώτιδος: “Είμαστε ιεροί λειτουργοί, όχι πολιτικοί ελεγκτές”

Διαδώστε:
Θεσσαλιώτιδος: “Είμαστε ιεροί λειτουργοί, όχι πολιτικοί ελεγκτές”

Εκπρόσωπος Τύπου ΔΙΣ: Η Εκκλησία δεν είναι κατάστημα – Στους ναούς τηρούνται απαρέγκλιτα τα μέτρα 

Για αδυναμία ελέγχου των πιστών στην είσοδο από το προσωπικό και τους εθελοντές των ναών έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριωφερσάλων κ. Τιμόθεος, μιλώντας σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

«Αν η Πολιτεία στείλει δικούς της ανθρώπους για να κάνει τους ελέγχους εμείς θα το δεχτούμε, δεν διαφωνούμε με τα μέτρα», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς συνόδου. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «εμείς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τους ανθρώπους από το να μπουν στους ναούς».

«Η Εκκλησία έμεινε σταθερή δίπλα στην πολιτεία από την αρχή, μέχρι και να κλείσουν οι ναοί δέχτηκε» όπως είπε, σημείωσε ωστόσο ότι «η Εκκλησία σέβεται την προσωπικότητα του ανθρώπου, δεν μπορεί να επιβάλει τίποτα». «Είμαστε ιεροί λειτουργοί και όχι πολιτικοί «ελεγκτές»», υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων