22/02/2022 22/02/2022 Οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος προβλημάτισαν και την Εκκλησία της Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος της οποίας αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό.  Της Ευγενίας Δίτσα Ως γνωστόν, λόγω κορωνοϊού οι εκκλησίες άδειασαν και τα έσοδα έφτασαν στο ελάχιστο. Έτσι, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ανησύχησαν την Ιεραρχία. Σε επιστολή που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος στον...
22 Φεβρουαρίου, 2022 - 19:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2022 - 19:38

Έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα επιδιώξει η Εκκλησία

Διαδώστε:
Έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος θα επιδιώξει η Εκκλησία

Οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος προβλημάτισαν και την Εκκλησία της Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος της οποίας αποφάσισε να κάνει κάτι γι’ αυτό. 

Της Ευγενίας Δίτσα

Ως γνωστόν, λόγω κορωνοϊού οι εκκλησίες άδειασαν και τα έσοδα έφτασαν στο ελάχιστο. Έτσι, οι αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος ανησύχησαν την Ιεραρχία. Σε επιστολή που απέστειλε η Ιερά Σύνοδος στον Πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανό, απαντά θετικά σε Εισήγησή του για ενέργειες εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να ζητηθεί από μεν τις επιχειρήσεις παραγωγής ενέργειας η παροχή έκπτωσης στα τιμολόγια τους στους Ι. Ναούς, τις Ι. Μονές και τα Εκκλησιαστικά Ίδρύματα, από δε τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες η απαλλαγή των εκκλησιαστικών δομών από τα δημοτικά Τέλη, προς υποβοήθηση και απρόσκοπτη συνέχιση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρεται πως η Ιερά Σύνοδος θα αποστείλει έγγραφα α) προς τις επιχειρήσεις παραγωγής μορφών ενέργειας για την παροχή έκπτωσης δεδομένων των μειωμένων εσόδων των ναών λόγω κορωνοϊού και β) προς τις κρατικές υπηρεσίες για την εξέταση δυνατότητας απαλλαγής των εκκλησιαστικών δομών από τα δημοτικά τέλη ένεκα της ανατίμησης των καυσίμων.

Διαβάστε όλη την Επιστολή

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων