23/01/2024 23/01/2024 Ιερά Σύνοδος/ Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος Σύνταξη Νικόλαος Ζαϊμης Φωτεινή Σβετλάνα Λεβίτσκι Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία σήμερα αναμένεται να λάβει επίσημες αποφάσεις σχετικά με το θέμα του λεγόμενου γάμου ομοφύλων.  Κατά την προσέλευσή τους στο Συνοδικό Μέγαρο Ιεράρχες δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες...
23 Ιανουαρίου, 2024 - 9:52
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2024 - 14:18

Έκτακτη Ιεραρχία: Χωρίς δηλώσεις η προσέλευση στο Συνοδικό Μέγαρο (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Έκτακτη Ιεραρχία: Χωρίς δηλώσεις η προσέλευση στο Συνοδικό Μέγαρο (ΦΩΤΟ)

Ιερά Σύνοδος/

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Στρουμπάκος

Σύνταξη Νικόλαος Ζαϊμης

Φωτεινή Σβετλάνα Λεβίτσκι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία σήμερα αναμένεται να λάβει επίσημες αποφάσεις σχετικά με το θέμα του λεγόμενου γάμου ομοφύλων. 

Κατά την προσέλευσή τους στο Συνοδικό Μέγαρο Ιεράρχες δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες καθώς όπως είπαν προέχει η συνεδρίαση της Ιεραρχίας.

“Όλα θα ειπωθούν μετά την ολοκλήρωση” επεσήμαναν.

Στην έκτακτη συνεδρίαση συμμετέχουν μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, Πρόεδρο της Ιεραρχίας, συνολικά 77 Ιεράρχες. Απουσιάζουν οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος και Ζακύνθου κ. Διονύσιος ενώ κενή παραμένει η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Το θέμα θα εισηγηθεί ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, Πρόεδρος της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Βιοηθικής. Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της εισηγήσεως.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης – Τατιάνα Μπόλαρη/ Eurokinissi

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων