08/12/2021 08/12/2021 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr), μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το...
08 Δεκεμβρίου, 2021 - 12:14
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2021 - 14:39

Έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ τη Δευτέρα, παρουσία Μητσοτάκη

Διαδώστε:
Έκτακτη συνεδρίαση της ΔΙΣ τη Δευτέρα, παρουσία Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στην έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, τη Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr), μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα της πανδημίας ενόψει Χριστουγέννων, αλλά και η πορεία των εμβολιασμών.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός επισκέπτεται το Συνοδικό Μέγαρο εν μέσω πανδημίας.

Η προηγούμενη συνάντησή τους είχε γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου στις 30 Ιουνίου 2021.

Και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει την επιτακτική ανάγκη εμβολιασμού των πολιτών με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο να λέει: «Είναι πεποίθησή μας πλέον ότι στο πρόβλημα αυτό το μεγάλο, που όλοι αντιμετωπίζουμε και αγωνιούμε, είναι απαραίτητη η συνεργασία της Πολιτείας με την Εκκλησία, με εμπιστοσύνη στην επιστήμη. Όλα αυτά που ακούγονται είναι ανορθόδοξα. Δεν μπορεί η επιστήμη με τη θρησκεία, με την πίστη μας, στο προκείμενο θέμα να είναι αντίθετη. Έτσι λοιπόν είναι βασική μας αρχή και το κάναμε και θα το κάνουμε συνέχεια, να γίνει πεποίθηση όλων των ανθρώπων. Έτσι μόνο μπορεί να δημιουργηθεί το τείχος που θα μας προφυλάξει από ό,τι πιθανόν καινούργιο προβάλει πάλι. Επομένως δεν έχουμε καμία αντίρρηση, θα το κάνουμε και πάλι και όσες φορές χρειαστεί».

Στη συγκεκριμένη συνάντηση ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος είχε αναφερθεί και κατά τις εργασίες της Ιεραρχίας τη Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2021. Ο Μακαριώτατος είχε μιλήσει τότε για την πανδημία αλλά και την ενότητα της Εκκλησίας στην προσφώνησή του, λέγοντας ότι θα πρέπει να απομονωθούν οι αλλότριες φωνές για το καλό της Εκκλησίας του Χριστού. Παράλληλα, είχε ευχαριστήσει τον Πρωθυπουργό για τον Νόμο περί Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον οποίο μετά από διακόσια χρόνια, την πλειοψηφία των μελών των συμβουλίων των Εκκλησιαστικών Σχολών θα έχει η Εκκλησία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων