07/10/2021 07/10/2021 Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Σήμερα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr οι εκλογές για την πλήρωση των κενών θέσεων των Ιερών Μητροπόλεων Λαγκαδά και Καστορίας. Αιτία που φαίνεται να οδηγεί στην απόφαση αυτή, όπως όλα δείχνουν, είναι ότι η αυριανή μέρα θα ήταν δύσκολη και χρονοβόρα ως προς την διαδικασία καθώς ήταν προγραμματισμένες να γίνουν...
07 Οκτωβρίου, 2021 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2021 - 11:11

Σήμερα οι εκλογές για τις Μητροπόλεις Λαγκαδά και Καστορίας

Διαδώστε:
Σήμερα οι εκλογές για τις Μητροπόλεις Λαγκαδά και Καστορίας

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr οι εκλογές για την πλήρωση των κενών θέσεων των Ιερών Μητροπόλεων Λαγκαδά και Καστορίας.

Αιτία που φαίνεται να οδηγεί στην απόφαση αυτή, όπως όλα δείχνουν, είναι ότι η αυριανή μέρα θα ήταν δύσκολη και χρονοβόρα ως προς την διαδικασία καθώς ήταν προγραμματισμένες να γίνουν και οι πέντε εκλογές για την πλήρωση των κενών θέσεων Λαγκαδά, Καστορίας, Κιλκισίου, Περιστερίου και Θήρας, κάτι άλλωστε που ανέφερε και στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε να γίνουν σήμερα εκτάκτως οι δύο πρώτες και οι υπόλοιπες να γίνουν κανονικά αύριο, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, εκτός απροόπτου, μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων της σημερινής ημέρας. Το πρόγραμμα της τέταρτης ημέρας περιλαμβάνει:

  • την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου με θέμα: “Τροποποίησις των υπ’ αριθμ. 1/1977 και 2/1977 Κανονισμών της Ιεράς Συνόδου “Περί εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος” (Φ.Ε.Κ. Α’ 275/23.9.1977)”,
  • την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου με θέμα: “Τροποποίησις του υπ’ αριθμ. 8/1979 Κανονισμού της Ιεράς Συνόδου “Περί Ιερών Ναών και Ενοριών’ (Φ.Ε.Κ. Α’ 1/5.1.1980)”,
  • την εισήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου με θέμα: “Η αξία, η σημασία και η υπακοή εις το Συνοδικόν Πολίτευμα της Εκκλησίας”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων