28/09/2021 28/09/2021 Η σπουδαία μουσικοθεατρική παράσταση «Έλληνες» παρουσιάσθηκε με απόλυτη επιτυχία τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στο «Βεάκειο» Θέατρο του λόφου Καστέλλας στον Πειραιά και μεταδόθηκε ζωντανά απο το ψηφιακό κανάλι PEMPTOUSIATV. Πρόκειται για μία πρωτότυπη παρουσίαση της διαδρομής των Ελλήνων με μουσική, θέατρο και εικόνες, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Τα...
28 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:43
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2021 - 23:02

«Έλληνες»: Μία σπουδαία μουσικοθεατρική παράσταση στο Βεάκειο

Διαδώστε:
«Έλληνες»: Μία σπουδαία  μουσικοθεατρική παράσταση στο Βεάκειο

Η σπουδαία μουσικοθεατρική παράσταση «Έλληνες» παρουσιάσθηκε με απόλυτη επιτυχία τη Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου στο «Βεάκειο» Θέατρο του λόφου Καστέλλας στον Πειραιά και μεταδόθηκε ζωντανά απο το ψηφιακό κανάλι PEMPTOUSIATV.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη παρουσίαση της διαδρομής των Ελλήνων με μουσική, θέατρο και εικόνες, με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων της εθνικής μας παλιγγενεσίας. Τα κείμενα και η αυθεντική μουσική της παράστασης ανήκουν στην κα. Σταυρούλα Ζώρζου.

 

 

 

Συμμετείχαν η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα “ΝΠ” , που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με την πλαισίωση παραδοσιακών μουσικών οργάνων, σε διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου, η Θεατρική ομάδα «ΚΑΜΕΡΑΝΟ» του Ι.Ναού Αγ. Γεωργίου Ν. Ιωνίας σε διεύθυνση π. Δανιήλ Γκαμουλάκου, η Μικτή χορωδία «VOX F ORTIS» σε διεύθυνση Βασίλη Γιώτη, η Γυναικεία χορωδία «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΜΑΤΑ» σε διεύθυνση Μαρίας Μιχαλοπούλου, η Χορωδία των εκπαιδευτηρίων «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» σε διεύθυνση Όλγας Μπλέτση, τα Χορευτικά συγκροτήματα του συλλόγου «Ο ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣΑΥΛΟΣ» του Ι. Ναού Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου, σε διεύθυνση Χρυσούλας Χούσου και Ιωάννη Μιχαηλίδη, ο τενόρος κ. Ιωάννης Καλύβας, σολίστ Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο βαρύτονος π. Ζαφείριος Κουτελιέρης, σολίστ Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η σοπράνο κα. Άννα Κατσούλη. Τη σκηνοθετική παρουσίαση είχε αναλάβει ο π. Δανιήλ Γκαμουλάκος.

Παρευρέθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ο Πρωτοσύγκελος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βενετσιάνος, ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Νικαίας Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Σταυρίδης και ο Πρωτοπρ. π.Γρηγόριος Μπατιστάτος, εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτη Νικαίας , ο Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Αρχιμανδρίτης Ηλίας Καρατζάς, ο Δήμαρχος Κερατσινίου, εκπρόσωποι των δημοτικών Αρχών, Κληρικοί μας και πλήθος κόσμου, που χειροκρότησαν και επαίνεσαν την εξαιρετική και πρωτότυπη εκδήλωση.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων