17/03/2021 17/03/2021 Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Τον Μακαριώτατο επισκέφθηκε αρχικά, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ, του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Νίκη Δανδόλου. Στην συνάντηση παρέστη και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, όπου συζήτησαν αναφορικά με τα προγράμματα συνεργασίας...
17 Μαρτίου, 2021 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2021 - 18:25

Εμβόλια και ΙΠΕ στις συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Διαδώστε:
Εμβόλια και ΙΠΕ στις συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

Σειρά συναντήσεων είχε σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Τον Μακαριώτατο επισκέφθηκε αρχικά, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΚΤ, του υπουργείου Ανάπτυξης, κ. Νίκη Δανδόλου. Στην συνάντηση παρέστη και ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, όπου συζήτησαν αναφορικά με τα προγράμματα συνεργασίας της Ειδικής Γραμματείας με το Ι.Π.Ε.. με τον οποίο συζήτησαν θέματα συνεργασίας με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης. Παράλληλα, η κ. Δανδόλου ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία των κοινών προγραμμάτων στους τομείς της υγείας, της εργασίας και της παιδείας.

Εν συνεχεία, ο Αρχιεπίσκοπος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Αθανάσιο Εξαδάχτυλο, στο πλαίσιο της οποίας αναφέρθηκαν στην πορεία των εμβολιασμών και την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας.

Τέλος, τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκε ο κ. Μασούτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανανεώθηκε το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της «Αποστολής», και της γνωστής αλυσίδος τροφίμων που σκοπό έχει την υλοποίηση του Προγράμματος «Μαζί, όπου υπάρχει ανάγκη» για τη στήριξη οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Στο εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται η διανομή χιλιάδων δεμάτων με τρόφιμα, σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, σε ακριτικές περιοχές, σε συνεργασία με τις Ιερἐς Μητροπόλεις, ενώ καλύπτονται και ανάγκες σε άλλες περιοχές της χώρας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Μασούτη για την προσφορά τονίζοντας πως «η συνεργασία αυτή είναι ένας μεγάλος σταθμός στην ιστορία της «Αποστολής»» και ευχήθηκε «να προοδεύσουμε, ώστε να μην χρειάζεται να αυξάνονται τα δέματα, αλλά να μειώνονται. Η βοήθειά σας να χρησιμοποιείται σε άλλους στόχους. Αυτό είναι όνειρο και η ευχή μας και γι’ αυτό πρέπει να εργαζόμαστε, όχι μόνο εμείς, αλλά όλη η Ελλάδα».

Αντίστοιχα και ο κ. Μασούτης ευχήθηκε «να μην χρειάζεται ο κόσμος τη δική μας ανάγκη» και σημείωσε πως κλείνοντας τα τέσσερα χρόνια συνεργασίας έχουμε ξεπεράσει τα 1 εκατομμύριο 700 χιλιάδες γεύματα και έχουμε σκοπό να ξεπεράσουμε τα δύο εκατομμύρια».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων