16/03/2023 16/03/2023 Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, Προέδρου του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., ξεκίνησε την Δευτέρα 13η Μαρτίου 2023 το εξ αποστάσεως οριζόντιο Επιμορφωτικό Προγράμματα του Ι.Π.Ε., “Ισλαμικό πανόραμα: Κόσμος, Ευρώπη, Ελλάδα από τις απαρχές έως σήμερα” και την Τρίτη 14η Μαρτίου το Πρόγραμμα “Ολοκαυτώματα και αντισημιτισμός” με 150 συμμετοχές...
16 Μαρτίου, 2023 - 9:13
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2023 - 9:31

Έναρξη δύο νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ι.Π.Ε.

Διαδώστε:
Έναρξη δύο νέων επιμορφωτικών προγραμμάτων του Ι.Π.Ε.

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, Προέδρου του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., ξεκίνησε την Δευτέρα 13η Μαρτίου 2023 το εξ αποστάσεως οριζόντιο Επιμορφωτικό Προγράμματα του Ι.Π.Ε., “Ισλαμικό πανόραμα: Κόσμος, Ευρώπη, Ελλάδα από τις απαρχές έως σήμερα” και την Τρίτη 14η Μαρτίου το Πρόγραμμα “Ολοκαυτώματα και αντισημιτισμός” με 150 συμμετοχές συνολικά από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την έναρξη των προγραμμάτων ο Διευθυντής του Ι.Π.Ε., Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, αφού μετέφερε τις πατρικές ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, για επίτευξη των σκοπών και των στόχων αυτών, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τους εισηγητές. Παρουσίασε τα συγκεκριμένα εξ αποστάσεως πρωτότυπα Προγράμματα του Ι.Π.Ε., τα οποία αποσκοπούν αφενός το “Ισλαμικό πανόραμα: Κόσμος, Ευρώπη, Ελλάδα από τις απαρχές έως σήμερα” να εμπλουτίσει τις γνώσεις κληρικών και λαϊκών για το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους, προβάλλοντας μία ουσιαστική και αμερόληπτη εικόνα της θρησκείας αυτής, απαλλαγμένης από άγονες και αδιέξοδες στερεοτυπικές αντιλήψεις και αφετέρου το Πρόγραμμα “Ολοκαυτώματα και αντισημιτισμός” να εξοικειωθούν οι επιμορφούμενοι με τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία των εβραϊκών κοινοτήτων του ελλαδικού χώρου με έμφαση στο Ολοκαύτωμα και τις σχέσεις Χριστιανών-Εβραίων και την αγαπητική στάση που οφείλει να έχει ο κάθε χριστιανός απέναντι στον κάθε αδελφό του χωρίς αγκυλώσεις.

Την Τρίτη κατά την έναρξη του προγράμματος “Ολοκαυτώματα και αντισημιτισμός” απηύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιος Καλαντζής, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον π. Θεολόγο για την άψογη συνεργασία, εξήρε την συμβολή του Ι.Π.Ε στην Δια Βίου Εκπαίδευση και αναφέρθηκε στα πρωτότυπα προγράμματα που αποβλέπουν στη διατήρηση της συλλογικής μνήμης και μάλιστα σε κρίσιμες ιστορικές στιγμές. Εν συνεχεία, συνεχάρη θερμά τους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές για την συνεργασία τους με το Ι.Π.Ε, ώστε να ανταποκρίνονται τα προγράμματά του στις σύγχρονες απαιτήσεις του ποιμαντικού έργου της Εκκλησίας προς όφελος της κοινωνία μας. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε τον κ. Καλαντζή για την παρουσία του και στο πρόσωπό του ιδιαιτέρως την κα Νίκη Κεραμέως, υπουργό Παιδείας, για την συνεργασία τους με το Ι.Π.Ε.

Ακολούθως τον λόγο έλαβε ως εκπρόσωπος του Επισκόπου Ωρεών κ. Φιλοθέου, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Aθανασίου, Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον π. Θεολόγο για την πρόσκληση ανέδειξε την συμβολή και την αυταπάρνηση που επέδειξαν φωτισμένοι ιερείς στην διάσωση των Εβραίων την ζοφερή περίοδο της Κατοχής και καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες στα προγράμματα του Ι.Π.Ε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων