03/12/2021 04/12/2021 Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2021 στη Νέα Ζίχνη, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το διά ζώσης επιμορφωτικό πρόγραμμα για κληρικούς που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ζιχνών & Νευροκοπίου στο πλαίσιο της...
03 Δεκεμβρίου, 2021 - 21:55
Τελευταία ενημέρωση: 04/12/2021 - 0:39

Έναρξη προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Νέα Ζίχνη

Διαδώστε:
Έναρξη προγράμματος του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως στην Νέα Ζίχνη

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2021 στη Νέα Ζίχνη, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το διά ζώσης επιμορφωτικό πρόγραμμα για κληρικούς που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ζιχνών & Νευροκοπίου στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Ζίχνης, τον αγιασμό τέλεσε κατ’ εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιχνών & Νευροκοπίου ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βαμβακίδης, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες εκ μέρους του οικείου Μητροπολίτου προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

 

 

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος πατέρα Γεώργιο Βαμβακίδη για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά του στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια ο αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» (εξομολογητική) και ειδικότερα αναφέρθηκε στους στόχους του προγράμματος οι οποίοι αποβλέπουν στο να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τις επιστημονικές απόψεις ειδικών, αλλά και θεολόγων, σχετικά με τα σύνθετα προβλήματα της σύγχρονης ζωής, ώστε να μπορούν με έναν καίριο και σύγχρονο θεολογικό λόγο να συμβουλεύουν και να καθοδηγούν τους πιστούς.

Ακολούθως, μίλησε ο Δήμαρχος Νέας Ζίχνης κ. Παντελής Μπόζης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο, επεσήμανε τη σπουδαιότητα της εν λόγω επιμόρφωσης, καθώς η πολύ καλή συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους της ακριτικής περιοχής της Νέας Ζίχνης να έρθουν σε επαφή με ειδικούς επιστήμονες και να λάβουν μία σύγχρονη γνώση, η οποία θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν εξ αποστάσεως στις επόμενες συναντήσεις οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης και κ. Βασίλειος Φανάρας, οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αιδεσ. Πρωτοπρ. Αθανάσιος Γκίκας, Αιδεσ. Πρωτοπρ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, κ. Μιλτιάδης Βάντσος και κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος, ο Καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Νικόλαος Κόιος και ο Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων