23/01/2022 23/01/2022 Στο πλαίσιο των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της συμπληρώσεως 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή διοργανώνονται κατά τις επόμενες ημέρες οι εξής εκδηλώσεις. Κατ΄ αυτές θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προφυλάξεως. Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και...
23 Ιανουαρίου, 2022 - 17:29

Έναρξη Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων Μνήμης Mικρασιατικού Ελληνισμού

Διαδώστε:
Έναρξη Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων Μνήμης Mικρασιατικού Ελληνισμού

Στο πλαίσιο των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της συμπληρώσεως 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή διοργανώνονται κατά τις επόμενες ημέρες οι εξής εκδηλώσεις. Κατ΄ αυτές θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προφυλάξεως.

Τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και ώρα 19.00 η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος θα τελέσει τα εγκαίνια εκθέσεως φωτογραφιών στον χώρο του Παναιτωλίου (Πλατεία Παναιτωλίου, Αλσούπολη) με θέμα Μικρασία-Αλησμόνητες πατρίδες. Η εκδήλωση  διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού (ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ.) του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί τις ώρες 18:00-21:00.

Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου και ώρα 18.00, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Ιωνίας, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος διοργανώνει εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες με την παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Το θέμα της εκδηλώσεως θα είναι: Οι Μικρασιατικές ρίζες στη θεολογία της Εκκλησίας.

Επίσης, η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος θα προσκαλέσει τους μαθητές όλων των Δήμων της Μητρόπολης να μετάσχουν εθελοντικώς στις εκδηλώσεις Μνήμης της Μικράς Ασίας με τη συγγραφή θεατρικού σεναρίου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων