09/05/2022 09/05/2022 Ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, 7 Μαΐου, στον Πειραιά, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (εξομολογητική)» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός...
09 Μαΐου, 2022 - 13:53
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2022 - 12:58

Έναρξη του Επιμορφωτικού Προγράμματος Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Διαδώστε:
Έναρξη του Επιμορφωτικού Προγράμματος Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς

Ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο, 7 Μαΐου, στον Πειραιά, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα (εξομολογητική)» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς, τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος πρωτοπρεσβύτερο Μιλτιάδη Ζέρβα για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια ο αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος «Συμβουλευτική σε σύγχρονα ζητήματα» και ειδικότερα αναφέρθηκε στις επιμέρους θεματικές ενότητες καταθέτοντας κάποιους εισαγωγικούς προβληματισμούς.

Ακολούθως, μίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πολύπλευρο έργο που επιτελεί το Ι.Π.Ε. και στην αναγκαιότητα της συνεχούς επιμορφώσεως των κληρικών και των στελεχών της Εκκλησίας.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν κληρικοί και λαϊκά μέλη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις επόμενες συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν κατά σειρά οι οι Καθηγητές του Α.Π.Θ. κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος και Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, ο Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Γιαννόπουλος, Ιατρός-Θεολόγος, ο κ. Βασίλειος Φανάρας, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., ο, Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Γκίκας, Καθηγητής Α.Π.Θ., ο Αιδεσ. Πρωτοπρ. Θεμιστοκλής Μουρτζανός, δρ Θεολογίας, και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Χριστόφορος Χρόνης, Διδάσκων Ε.Κ.Π.Α.

Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων