07/03/2023 17/05/2023 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική δράση του τμήματος Κατ’ οίκον Νοσηλεία Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» σε χωριά του Δήμου Μονεμβασιάς. Συγκεκριμένα, τα μέλη του τμήματος επισκέφτηκαν τα χωριά Ασωπός και Παπαδιάνικα και πραγματοποίησαν δράση στις κεντρικές πλατείες τους. Η δράση είχε σκοπό την γνωριμία με τους κατοίκους, καθώς επίσης και την ενημέρωση της τοπικής κοινότητας σχετικά...
07 Μαρτίου, 2023 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2023 - 18:25

Ενημερωτική δράση του Τμήματος Κατ’ οίκον Νοσηλείας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο Δήμο Μονεμβασιάς

Διαδώστε:
Ενημερωτική δράση του Τμήματος Κατ’ οίκον Νοσηλείας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» στο Δήμο Μονεμβασιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική δράση του τμήματος Κατ’ οίκον Νοσηλεία Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» σε χωριά του Δήμου Μονεμβασιάς.

Συγκεκριμένα, τα μέλη του τμήματος επισκέφτηκαν τα χωριά Ασωπός και Παπαδιάνικα και πραγματοποίησαν δράση στις κεντρικές πλατείες τους. Η δράση είχε σκοπό την γνωριμία με τους κατοίκους, καθώς επίσης και την ενημέρωση της τοπικής κοινότητας σχετικά με τις δωρεάν υπηρεσίες που παρέχει το Κατ’ Οίκον Τμήμα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Όπως και στις προηγούμενες δράσεις, η προσέλευση του κόσμου ήταν έντονη. Οι κάτοικοι των χωριών, αφού ενημερώθηκαν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και παρέλαβαν το έντυπο υλικό που μοίρασε το προσωπικό της Δομής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», συζήτησαν θέματα που τους απασχολούν για ζητήματα ψυχικής υγείας, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης και εξειδικευμένης υποστήριξης, όπως είναι η διαχείριση άγχους και κρίσεων.

Η εκστρατεία ενημέρωσης πρόκειται να συνεχιστεί και σε άλλα χωριά προκειμένου να γίνει γνωστό το έργο του Τμήματος Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Λακωνίας με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για θέματα που αφορούν την προαγωγή της ψυχικής υγείας.

Το τμήμα Κατ’ οίκον Νοσηλεία Λακωνίας της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», που χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου – ΕΣΠΑ 2014-2020, αφορά υπηρεσίες ολοκληρωμένης κοινοτικής θεραπείας και υπηρεσίες κατ΄οίκον νοσηλείας ψυχικής υγείας στην κοινότητα. Η θεραπευτική ομάδα του επισκέπτεται όλη την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, παρέχοντας δωρεάν κατ΄ οίκον υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ενήλικες που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικές διαταραχές, καθώς και συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών τους.

Η πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα του Τμήματος αποτελείται από έναν Ψυχίατρο, μια Ψυχολόγο, μια Κοινωνική Λειτουργό και μια Νοσηλεύτρια. Οι υπηρεσίες της ομάδας αφορούν ψυχιατρική υποστήριξη (διάγνωση, ψυχοθεραπεία, φαρμακοθεραπεία), ψυχοθεραπευτική υποστήριξη (ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία σε ωφελούμενους και σε οικεία πρόσωπα), κοινωνική υποστήριξη (προνοιακά, κοινοτική δράση, ενημέρωση & ευαισθητοποίηση) νοσηλευτική υποστήριξη (νοσηλευτική φροντίδα, εκτίμηση φαρμακευτικής αγωγής, ανάπτυξη δεξιοτήτων, συμβουλευτική αυτοφροντίδας και αυτόνομης διαβίωσης).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων