05/08/2019 05/08/2019 Πανηγυρικά τελέστηκε το απόγευμα ο εσπερινός της Μεταμορφώσεως στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος «Νταού» Πεντέλης.  Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από την ηγουμένη Στυλιανή και την αδελφότητα της μονής. Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην εορτή της Μεταμορφώσεως καθώς και στο πόσο χρειαζόμαστε όλοι μια μεταμόρφωσή...
05 Αυγούστου, 2019 - 21:18
Τελευταία ενημέρωση: 05/08/2019 - 21:21

Επ. Θεσπιών: «Μεταμόρφωση είναι να δούμε την θέα του Θεού»

Διαδώστε:
Επ. Θεσπιών: «Μεταμόρφωση είναι να δούμε την θέα του Θεού»

Πανηγυρικά τελέστηκε το απόγευμα ο εσπερινός της Μεταμορφώσεως στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος «Νταού» Πεντέλης. 

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής από την ηγουμένη Στυλιανή και την αδελφότητα της μονής.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην εορτή της Μεταμορφώσεως καθώς και στο πόσο χρειαζόμαστε όλοι μια μεταμόρφωσή για μια αλλαγή πραγματική.

«Μεταμόρφωση είναι να δούμε την θέα του Θεού» είπε συγκεκριμένα.

Το Θεοτόκε Παρθένε έψαλλε ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ναού της Αθήνας π. Θωμάς Συνοδινός.

«Η μετάβαση από το σκοτάδι στο φως της Αγάπης του θεού είναι ένας δρόμος δύσκολος», είπε προτρέποντας τους πιστούς που κατέκλυσαν την ιερά μονή για να τιμήσουν τη δεσποτική εορτή να προσπαθούν καθημερινά για να δουν το φως του Θεού.

Στο τέλος του εσπερινού, ο επίσκοπος Συμεών  ευχαρίστησε για τη φιλοξενία την ηγουμένη και την αδελφότητα λέγοντας πως είναι ένα λαμπερό καταφύγειο πνευματικής αγάπης που η ηγουμένη Στυλιανή και η συνοδεία της μεταδίδουν στον κόσμο.

Το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Φωτορεπορτάζ: Γιώργος Φερδής 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων