27/08/2019 27/08/2019 Κόσμος από κάθε γωνιά τίμησε την γιορτή του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον στην ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού. Του Εσπερινού προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ο οποίος μίλησε στο κήρυγμά του για τους Αγίους της Εκκλησίας μας. “Οι άγιοι έχουν την αγάπη της πίστεως και υπογράφουν την πίστη τους με το ίδιο το αίμα τους” τόνισε...
27 Αυγούστου, 2019 - 20:49
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2019 - 21:15

“Οι άγιοι υπογράφουν την πίστη τους με το ίδιο το αίμα τους”

Διαδώστε:
“Οι άγιοι υπογράφουν την πίστη τους με το ίδιο το αίμα τους”

Κόσμος από κάθε γωνιά τίμησε την γιορτή του Αγίου Φανουρίου στο Ίλιον στην ακολουθία του μεθέορτου Εσπερινού.

Του Εσπερινού προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ο οποίος μίλησε στο κήρυγμά του για τους Αγίους της Εκκλησίας μας.

“Οι άγιοι έχουν την αγάπη της πίστεως και υπογράφουν την πίστη τους με το ίδιο το αίμα τους” τόνισε στην ομιλία του και πρόσθεσε ότι πίστεψαν και αγάπησαν τον Θεό όπως πρέπει. να πάρουμε παραδειγμα και εμείς.

Πιστοί, από νωρίς το πρωί, κρατώντας διάφορα σκεύη που περιείχαν τη γνωστή φανουρόπιτα, κατέκλυσαν τον ιερό ναό αλλά και τον περίβολό του, προκειμένου οι ιερείς να διαβάσουν και να ευλογήσουν τις φανουρόπιτες που έφτιαξαν.

Λίγο πριν το τέλος προέτρεψε τους πιστούς Να δημιουργήσουν προσωπική σχεση με τους Αγίους για να ενωθούν με τον Θεό μετατρέποντας την λύπη σε χαρά στα πρόσωπα του καθενός.

Πριν την παράκληση ευχαρίστησε θερμά τον προϊστάμενο πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Βλαβιανό για την άριστη λειτουργία της γιορτής, ενώ ο π. Νικόλαος βαθιά ευχαριστημένος ευχήθηκε ότι καλύτερο στον Επίσκοπο Θεσπιών.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φερδής- Θεολόγος – Δημοσιογράφος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων