11/03/2022 11/03/2022 Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος επικοινώνησε τηλεφωνικά, σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 το πρωί, με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο και του εξέφρασε, για μία ακόμη φορά, την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον χειμαζόμενο ορθόδοξο λαό της Ουκρανίας. Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ιδιαίτερα ότι η...
11 Μαρτίου, 2022 - 14:09
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2022 - 18:29

Επικοινωνία Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου – Μητροπολίτη Κίεβου Επιφάνιου

Διαδώστε:
Επικοινωνία Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου – Μητροπολίτη Κίεβου Επιφάνιου

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος επικοινώνησε τηλεφωνικά, σήμερα Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 το πρωί, με τον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο και του εξέφρασε, για μία ακόμη φορά, την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον χειμαζόμενο ορθόδοξο λαό της Ουκρανίας.

Ο Μακαριώτατος επεσήμανε ιδιαίτερα ότι η παντοειδής στήριξη της αδελφής Εκκλησίας της Ουκρανίας απασχολεί ουσιαστικά την Εκκλησία της Ελλάδος, γι’ αυτό ήδη έχει αποσταλεί Εγκύκλιο Συνοδικό Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τις Ιερές Μητροπόλεις Αυτής, με το οποίο ζητείται η ενημέρωση περί της δυνατότητος αυτών να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την Ουκρανία και ιδιαιτέρως παιδιά και ασυνόδευτα ανήλικα.

Ολοκληρώνοντας την αδελφική αυτή επικοινωνία τους, ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο κ.κ. Επιφάνιο ότι ο Ιερός Κλήρος και ο ευσεβής λαός της Εκκλησίας της Ελλάδος προσεύχονται αδιαλείπτως κατά την ευλογημένη αυτή περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε άμεσα να επικρατήσει ειρήνη και οι Ορθόδοξοι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας, και ολόκληρος ο κόσμος να εορτάσουν το Άγιο Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων