16/07/2023 16/07/2023 Επιμνημόσυνη δέηση για όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου. Οι μνήμες ζωντανεύουν κάθε Ιούλιο για τον κυπριακό ελληνισμό, όπου γης, καθώς έρχονται στη μνήμη...
16 Ιουλίου, 2023 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 16/07/2023 - 14:38

Επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών για τους πεσόντες στην Κύπρο το 1974

Διαδώστε:
Επιμνημόσυνη δέηση στη Μητρόπολη Αθηνών για τους πεσόντες στην Κύπρο το 1974

Επιμνημόσυνη δέηση για όσους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, στις 20 Ιουλίου 1974, τελέστηκε σήμερα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου.

Οι μνήμες ζωντανεύουν κάθε Ιούλιο για τον κυπριακό ελληνισμό, όπου γης, καθώς έρχονται στη μνήμη τα τραγικά εκείνα γεγονότα τα οποία οδήγησαν στον ακρωτηριασμό της Μεγαλονήσου. 49 χρόνια μετά από εκείνες τις ημέρες η Κύπρος ζητά δικαίωση.

Το μνημόσυνο τελέστηκε παρουσία εκπροσώπων της Κυπριακής Πολιτείας, Κυπριακών φορέων και Συλλόγων, εκπροσώπων του Ελληνικού κοινοβουλίου, καθώς και εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων, παρέστησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Κυριάκος Κενεβέζος, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών της Ν.Δ. κ. Άγγελος Συρίγος, ο Βουλευτής Α’ Αθήνα του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κ. Βασίλης Βιλιάρδος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης κ.α.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα. 

“Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων της κυπριακής τραγωδίας του καλοκαιριού του 1974. Μέσα από τη θλίψη, θυμόμαστε τη γενναιότητά, το σθένος και τον αγώνα τους για την ελευθερία και την ειρήνη. Στους ήρωες αυτούς ανήκει αυτή η ημέρα. Σαράντα εννέα χρόνια μετά, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την προσπάθειά του κυπριακού λαού για ένα μέλλον χωρίς διχασμό και πράσινες γραμμές, χωρίς πόνο, απώλεια και χαμένες πατρίδες”, έγραψε σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων