11/12/2023 11/12/2023 Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, διοργανώνει την παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου, οδός Ιασίου 1, στην Αθήνα. Ο Τόμος έχει γενικό...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 10:09

Επίσημη παρουσίαση του Τόμου: ”Η Κατάρρευση των Αυτοκρατοριών και η Γενοκτονία των Χριστιανών (1914-1923)”

Διαδώστε:
Επίσημη παρουσίαση του Τόμου: ”Η Κατάρρευση των Αυτοκρατοριών και η Γενοκτονία των Χριστιανών (1914-1923)”

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, διά της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, διοργανώνει την παρουσίαση του Τόμου των Πρακτικών του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30 στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Συνοδικού Μεγάρου, οδός Ιασίου 1, στην Αθήνα.

Ο Τόμος έχει γενικό τίτλο: ”Η Κατάρρευση των Αυτοκρατοριών και η Γενοκτονία των Χριστιανών (1914-1923)” και περιλαμβάνει τις ανακοινώσεις που παρουσιάσθηκαν κατά τη διεξαγωγή του Α΄ Επιστημονικού Συνεδρίου, στις 14 και 15 Οκτωβρίου 2022. Έχει εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με τον χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Τον Τόμο θα παρουσιάσουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ως εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, και ο Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Θα ακολουθήσει καταληκτήριος χαιρετισμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, Πρόεδρο της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος. Η Επιτροπή έχει αναλάβει τη διοργάνωση τριών Επιστημονικών Συνεδρίων (2022-2024) για να τιμηθεί η επέτειος των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την Ανταλλαγή των Πληθυσμών.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Βαρβούνης, Κοσμήτωρ της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής των Συνεδρίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων