09/06/2023 09/06/2023 Επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με αφορμή τη συμπλήρωση  εκατό ετών (1923-2023) από την ίδρυση και συνεχή κυκλοφορία του επιστημονικού Περιοδικού “ΘΕΟΛΟΓΙΑ”, επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη. Κατά τη συνάντησή τους, ο Μακαριώτατος παρουσίασε το...
09 Ιουνίου, 2023 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 09/06/2023 - 13:26

Επίσημη πρόσκληση στον Γεώργιο Πατούλη για το Συνέδριο του περιοδικού “ΘΕΟΛΟΓΙΑ”

Διαδώστε:
Επίσημη πρόσκληση στον Γεώργιο Πατούλη για το Συνέδριο του περιοδικού “ΘΕΟΛΟΓΙΑ”

Επίσημη πρόσκληση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος να παραστεί στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με αφορμή τη συμπλήρωση  εκατό ετών (1923-2023) από την ίδρυση και συνεχή κυκλοφορία του επιστημονικού Περιοδικού “ΘΕΟΛΟΓΙΑ”, επέδωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος στον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιο Πατούλη.

Κατά τη συνάντησή τους, ο Μακαριώτατος παρουσίασε το θέμα, καθώς και προσχέδιο του προγράμματος του Συνεδρίου, η έναρξη του οποίου θα πραγματοποιηθεί στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών την 11η Οκτωβρίου 2023, ενώ οι εργασίες του θα διεξαχθούν από την 12η έως και την 14η Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το κεντρικό θέμα είναι: «Η ορθόδοξη Θεολογία εν πορεία στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας» και θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι θεολόγοι, φιλόσοφοι και ειδικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατά τη συνάντηση έγινε ακόμα γνωστό στον Περιφερειάρχη ότι κατά τη διάρκεια των εκατό ετών εκδόθηκαν 364 τεύχη που περιλαμβάνονται στους 93 έως τώρα τόμους του Περιοδικού ΘΕΟΛΟΓΙΑ, τα οποία αποτελούν ένα ανεκτίμητο ιστορικό υλικό για τον ερευνητή, αλλά και για την πορεία της Ορθόδοξης Θεολογίας τα νεώτερα χρόνια. Γι’ αυτό η επέτειος αυτή τιμάται ιδιαιτέρως από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, με ποικίλες εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, στην αίθουσα «Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη Μουσική Εκδήλωση με τίτλο: «Για την Οικουμένη», με κύρια μουσικά θέματα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση.

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης ενημερώθηκε ότι κάθε τεύχος του περιοδικού “ΘΕΟΛΟΓΙΑ” από τούδε και στο εξής μεταφράζεται άμεσα στην αγγλική γλώσσα και παρουσιάστηκε το πρώτο μεταφρασμένο τεύχος.

Από την πλευρά του, ο κ. Πατούλης εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη διοργάνωση του Συνεδρίου, χαρακτηρίζοντας ιστορική τη συμπλήρωση εκατό ετών του Περιοδικού και το αρχείο του εθνικό κειμήλιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων