14/06/2019 14/06/2019 Κοντά τους 60 φιλοξενούμενους του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων “Άγιος Βλάσιος” στη​​ Λιβαδειά, βρέθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 το Κέντρο ​Σ​στήριξης ​Οικογένειας (ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα ​της ​Ι​εράς ​Α​ρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια των επισκέψεων με τις σπουδάστριες των Εργαστηρίων δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Η δράση έγινε στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της...
14 Ιουνίου, 2019 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2019 - 16:49

Επίσκεψη αγάπης του ΚΕΣΟ στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων “Ο Άγιος Βλάσιος” στη Λιβαδειά

Διαδώστε:
Επίσκεψη αγάπης του ΚΕΣΟ στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων “Ο Άγιος Βλάσιος” στη Λιβαδειά

Κοντά τους 60 φιλοξενούμενους του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων “Άγιος Βλάσιος” στη​​ Λιβαδειά, βρέθηκε την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019 το Κέντρο ​Σ​στήριξης ​Οικογένειας (ΚΕΣΟ) –Εκκλησιαστικό Ίδρυμα ​της ​Ι​εράς ​Α​ρχιεπισκοπής Αθηνών στα πλαίσια των επισκέψεων με τις σπουδάστριες των Εργαστηρίων δεξιοτήτων του ΚΕΣΟ σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας.

Η δράση έγινε στα πλαίσια της εξωστρέφειας και της συνεργασίας, που έχει αναπτύξει τον τελευταίο χρόνο το ΚΕΣΟ, με άλλες Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η επίσκεψη της Πέμπτης στόχευε στην ανακούφιση και στο καλλωπισμό των 60 ανδρών και γυναικών, που φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο Ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Θηβών & Λεβαδείας και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ​Σεβασμιώτατο Μ​ητροπολίτη Θηβών, κ. Γεώργιο, και την διευθύντρια του ΚΕΣΟ, κα Μαίρη Πίνη.

 

 

Στην 20μελη αποστολή, συμμετείχαν οι ​​σπουδάστριες ​του ΚΕΣΟ αλλά και για πρώτη φορά του Δημοσίου ΙΕΚ Αχαρνών μετά από δικό τους αίτημα, στο πλαίσιο της πρακτικής εξάσκησης και κοινωνικής προσφοράς των σπουδαστριών και των δυο φορέων. Η σύνθεση της ομάδας συμπεριελάμβανε σπουδάστριες των τμημάτων κομμωτικής, μανικιούρ-πεντικιούρ, ποδολογίας και φυσικοθεραπείας. Χαμόγελα, αγκαλιές και λόγια αγάπης από τους ενοίκους ήταν η ανταπόδοση των φιλοξενουμένων σε όλες τις σπουδάστριες με ζωγραφισμένο το χαμόγελο στα πρόσωπα τους. Διηγήθηκαν ιστορίες από το παρελθόν τους, τις οικογένειες τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα καθ’ όλη τη διάρκεια της περιποίησης τους.

 

 

Μεταξύ των φιλοξενουμένων συμπεριλαμβάνονταν: μια συγγραφέας, ένας πρώην ποδοσφαιριστής του Λεβαδιακού, αλλά και άτομα από την Κρήτη, την Κατερίνη και άλλους νομούς της Επικράτειας, καθώς και άτομα με σύνδρομο Down, που την επιμέλεια του έχει το Θεραπευτήριο η «Επιχείρηση καλλωπισμού» ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 2μμ.. Ο Σεβασμιώτατος που εκ αρχής μερίμνησε για τον τρόπο μεταφοράς μας στο Θεραπευτήριο.

Στο τέλος της επίσκεψης προσέφερε δώρα στις σπουδάστριες και των δυο φορέων, ευχαριστώντας τις για την παρουσία τους αλλά και την αγάπη τους προς τα άτομα τα οποία περιθάλπονται στο θεραπευτήριο. Στην Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη ένα πιάτο το οποίο απεικονίζει το κτίριο του θεραπευτηρίου, που εγκαινιάστηκε το 2004 από τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικές Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, όταν Μητροπολίτης ήταν ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Από τότε μέχρι σήμερα, το Θεραπευτήριο λειτουργεί χωρίς διακοπές και κενά, υπό την καθοδήγηση του Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ. Γεωργίου και την συνεπή Διεύθυνση της κας Νεκταρίας Σκόντρα.

Την εποπτεία για το σχολείο και τα εργαστήρια των παιδιών με σύνδρομο Down έχει η εκπαιδευτικός κα Αλεξάνδρα Ζάνταλη. Αυτό που εντυπωσίασε όλα τα μέλη της αποστολής μας, ήταν η τάξη, η καθαριότητα, η καλή συντήρηση των εγκαταστάσεων, η φιλοξενία ξενοδοχειακού τύπου, που προσφέρεται στα άτομα του Θεραπευτηρίου, η ευγένεια του προσωπικού τόσο ως προς τους φιλοξενούμενους όσο και έναντι της ομάδας.

Την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη, συνόδευσαν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΣΟ κα Σοφία Κώνστα-Πέππα, η υπεύθυνη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του ΚΕΣΟ κα Πόπη Ζούλια, η Κοινωνική Λειτουργός κα Λένα Παγώνη, σπουδάστριες των Τμημάτων Δεξιοτήτων του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας με επικεφαλής την εκπαιδεύτρια κα Κατερίνα Αράπογλου και σπουδάστριες του Δημοσίου ΙΕΚ Αχαρνών με την εκπαιδεύτρια τους, κα Γαρδικιώτη Μαρία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η απαρχή των επισκέψεων σε ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας, που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα προστασίας της ΙΑΑ έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από πρόταση του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Θεσπιών κ. Συμεών, πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών προς την Διευθύντρια του ΚΕΣΟ κα Μαίρη Πίνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων